Descheemaecker zorgt voor late zege voor KRC Harelbeke

Dylan Descheemaecker scoort de 1-0, Nyoni komt te laat. © Bart

Voor de neutrale toeschouwer werd de derby tussen Harelbeke en Mandel United een wedstrijd om snel te vergeten. Weinig creativiteit en weinig kansen leken te zorgen voor een 0-0-eindstand, maar de Harelbeekse invallers beslisten daar anders over. Met een laat doelpunt van Descheemaecker pakten de Ratten de volle buit.

Na 7′ zette Kwateng Omari alleen voor Degrendel, die geholpen door Doornaert de eerste bezoekende kans onschadelijk maakte. Even later opende Vansuypeene op Omari, die prima voortrok, maar Opbrouck kwam een voetje te laat om de score te openen. Een te korte terugspeelbal van Nyoni zorgde voor de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Charles Noppe zat eerder op het leer dan doelman Laleman, maar de poging van de Harelbeekse aanvaller hobbelde naast.

Het tweede en derde kwartier werden gekenmerkt door balverlies aan beide kanten en dus was het wachten tot net voor rust op een nieuwe kans. Noppe haalde de achterlijn en zette voor. Laleman duwde het leer weg vooraleer Cremers gevaarlijk kon zijn. Aan de overkant redde Degrendel een grondscherend schot van Lorthiois.

Doelpunt uit het boekje

Mandel United nam aan het begin van de tweede helft het initiatief. Opbrouck besloot te zwak in de handen van Degrendel en even later vond het schot van Opbrouck opnieuw de vuisten van de doelman. Aan de overkant prikte Harelbeke razendsnel tegen. De goede inspanning van Pyck werd door Vandenheede in één keer net naast getrapt. Cremers viseerde daarna tot twee keer het doelhout, maar telkens werd de flankspeler randje buitenspel afgevlagd.

De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen tot de ingevallen Vlieghe met een knappe steekpass Pyck vond op links. De winger gooide de bal achter de Izegemse defensie en de ook al ingevallen Descheemaecker werkte heerlijk af: 1-0, een doelpunt uit het boekje. Meer dan een kopbal van Raes over de kooi van Degrendel zette Mandel United daar niet meer tegenover, waardoor Harelbeke de drie punten thuis hield.