Derdeklasser Koksijde redt punt tegen Temse

KVV Coxyde nam het woensdagavond voor de tweede keer in vijf dagen op tegen SV Temse. Het werd 2-2.

Na de ruime bekerzege van afgelopen zaterdag speelde Koksijde woensdagavond 2-2 gelijk op de tweede speeldag in derde nationale A. Blauw-wit opent het seizoen zo met een mooie vier op zes.

Afgelopen zaterdag werkte SV Temse de bekerwedstrijd – deels noodgedwongen – af met een veredeld B-elftal. De bezoekers waren vastbesloten om revanche te nemen voor de zware 5-2-cijfers en halfweg de eerste helft stonden de Temsenaren al met 0-2 op voorsprong. Moumou opende de score na tien minuten met een mooie vrije trap. Even later verdubbelde Glouftsis de score en leek de wedstrijd gespeeld.

Opsteker

Ondanks de slechte start reageerde Koksijde nog voor het rustsignaal met de aansluitingstreffer: spits Mitch Dekuyper knikte in minuut 42 een voorzet vanop de linkerflank binnen. KVVC kon tijdens de tweede helft niet meer reageren en net toen iedereen zich had neergelegd bij een nederlaag, scoorde kapitein Ternier alsnog de gelijkmaker: een opsteker met het oog op de belangrijke bekerconfrontatie tegen Torhout volgende zondag.

(DD – foto VDB)

KVV Coxyde – SV Temse 2-2

KVVC: Cool, A. Vandendriessche, Loeters, Petrovic, Mestdagh, Simoës, Lagrou (67′ Lycke), Tamsin, Dekuyper, Ternier, Hillewaere.

DOELPUNTEN: 10′ Moumou (0-1), 18′ Glouftsis (0-2), 42′ Dekuyper (1-2), 90′ Ternier (2-2).

GEEL: Petrovic, Simoës en Dekuyper.