Derdeklasser KFC Izegem verliest spits Marijn Vandewalle aan tweedeklasser KSV Roeselare

FC Izegem : Marijn Vandewalle foto VDB / BART VANDENBROUCKE © Marijn Vandewalle in het shirt van KFC Izegem. Dat ruilt hij straks voor dat van KSV Roesleare. (Foto Bart)
Redactie KW

KFC Izegem moet op zoek naar een nieuwe spits. Marijn Vandewalle maakte gebruik van een clausule in zijn contract om naar het hoger spelende KSV Roeselare te trekken. De spits met een verleden bij Club Brugge en Zulte Waregem scoorde dit jaar al 13 doelpunten voor de derdeklasser.

Bij KFC Izegem is men ‘not amused’ met deze transfer. Temeer de speler en zijn makelaar na Nieuwjaar aangegeven hadden dat Vandewalle graag in Izegem zou blijven. Hij had voor het seizoen immers ook een contract voor twee jaar ondertekend.

Maar toen er belangstelling kwam van tweedeklasser KSV Roeselare veranderde de ambitieuze spits (21) van mening. Normaliter ondertekent hij vandaag een contract van twee jaar met optie voor nog een jaar bij de tweedeklasser. “Ik wilde het graag een stapje hogerop proberen,” zegt de magazijnier die in Sint-Baafs-Vijve huist. Bij Roeselare krijgt hij een semi-profcontract.

KFC Izegem moet nu op zoek naar een nieuwe diepe spits.

(WVS)

Lees ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Izegem