Derby tussen FC Gullegem en FC Izegem eindigt onbeslist

© VDB
Redactie KW

FC Gullegem – FC Izegem eindigt op 1-1.

De wedstrijd was amper afgetrapt of de bezoekers mochten na en vrijschop reeds juichen. De thuisploeg was niet goed bij de les en zat niet helemaal in de match. Izegem had daarna de wedstrijd weliswaar onder controle en zorgde voor het betere voetbal, maar kon weinig dreigen. Even voorbij halfweg de eerste periode kreeg bezoeker Ollievier rood en dat vonden ze bij Izegem fel overdreven.

Alle aanvallende registers open

Gullegem kon van zijn numerieke meerderheid aanvankelijk geen voordeel halen. Ook na de rust liep het stroef bij de thuisploeg. Tot Gezelle iets voorbij het uur de gelijkmaker scoorde. Gullegem voelde dat er meer in zat en trok alle aanvallende registers open. Izegem moest alle zeilen bijzetten om zonder kleerscheuren weg te komen. De thuisploeg kreeg via Seignez en Flederick nochtans wenkende kansen, maar vergat die te verzilveren. Pech was ermee gemoeid toen Delrue het doelhout trof.

(Fonzie)

SCHEIDSRECHTER: Boeckeljoen.

DOELPUNTEN: 4′ De Deygere(0-1, 63′ Gezelle 1-1.

GULLEGEM: Degrendel, Vangheluwe, Commeyne, Defevere, Delrue, Opbrouck, Vandaele (35′ El Malqui), Seignez, Flederick, Ternest, Gezelle.

IZEGEM: Vonck, Ollivier, Vandenbroucke, De Deygere, Feys, Vandoorne, Verstraete (71′ Vercouter), Coghe, Gombani (66′ Dasse), Vlieghe, Dissa (37′ Scheldeman).

GELE KAARTEN: Opbrouck, El Malqui, Feys.

RODE KAART: 25′ Ollivier