Derby in vrouwenvoetbal stilgelegd na vechtpartij tussen speelsters

De derby tussen de vrouwen van KSV De Ruiter – Club Roeselare werd stopgezet na een incident in minuut 58. De stand was 3-1.

De clash tussen KSV De Ruiter en Club Roeselare, gespeeld onder barre weersomstandigheden kende een sportief verloop tijdens de eerste helft. De Ruiter nam een snelle start en was de betere partij. Het Clubmiddenveld kreeg geen voet aan de grond en bij de rust had de thuisploeg al een comfortabele 3-0 voorsprong opgebouwd. Na rust kwam een ander Club uit de kleedkamers, dat zijn spelconcept tactisch bijgestuurd had en scherp uit de hoek kwam. Na vijf minuten lukten de bezoekers de 3-1 en leken op weg om het tij volledig te doen keren.

Kapitein krijgt harde mep op het oog

Tot minuut 58: thuisspits Deprez werd tweemaal bij het opzetten van een aanval correct afgestopt en probeerde zwaar in te gaan op haar tegenstandster. Ze kreeg een fout tegen haar gefloten en er verzamelden zich enkele koppeltjes rond haar. Er was wat duw- en trekwerk, en enkele speelsters vielen op de grond. De bezoekende kapitein Devos, die de duwende meisjes uit elkaar wilde halen, kreeg plots een harde mep op het oog van de heetgebakerde Deprez, die al haar kalmte verloor.