Dendoncker en Buffel uitgeschakeld in kwartfinale Europa League

Leander Dendoncker in duel met doelpuntenmaker Henrikh Mkhitaryan. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Donderdagavond werden de laatste twee Belgische vertegenwoordigers uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League.

Anderlecht had in de heenwedstrijd tegen Manchester United een mooie 1-1-uitgangspositie verworven en deed het ook op Old Trafford uitstekend. Met Passendalenaar Leander Dendoncker de hele wedstrijd op het veld kon paars-wit de Engelse grootmacht opnieuw in bedwang houden. Na negentig minuten stond het opnieuw 1-1 na doelpunten van Henrikh Mkhitaryan voor de thuisploeg en Sofiane Hanni voor de Brusselaars. In de verlengingen zorgde Marcus Rashford toch nog voor de 2-1, waardoor Manchester United zich plaatst voor de halve finale van de Europa League.

Ook Racing Genk is er niet in geslaagd om zich bij de laatste vier te scharen. De Limburgers hadden in de heenmatch met 3-2 verloren van Celta de Vigo en bleven nu in eigen huis steken op een 1-1-gelijkspel. Ruddervoordenaar Thomas Buffel begon in de basis en werd een kwartier voor affluiten vervangen door Jean-Paul Boëtius.

Thomas Buffel schermt de bal af voor Jonny Castro.
Thomas Buffel schermt de bal af voor Jonny Castro.© BELGA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier