Leander Dendoncker. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Beide West-Vlamingen kwamen donderdagavond tot scoren in de kwartfinale van de Europa League.

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League nam Anderlecht het donderdagavond in eigen huis op tegen het grote Manchester United. In de eerste helft waren de bezoekers heer en meester. Jesse Lingard was dicht bij het openingsdoelpunt, maar trapte op de paal. Nog voor de rust kwam die Engelse voorsprong er dan toch. Doelman Rubén Martinez kon het schot van Marcus Rashford nog pareren, maar was kansloos op de rebound van Henrikh Mkhitaryan. Na de rust kwam Anderlecht veel beter voor de dag. Manchester United vergat het evenwel af te maken en in de slotfase zorgde Leander Dendoncker voor de 1-1. De Passendalenaar kopte een voorzet van Ivan Obradovic staalhard tegen de touwen. Zo kan Anderlecht volgende week met een goed gevoel afreizen naar Old Trafford.

Ook die andere West-Vlaming in de kwartfinale van de Europa League was trefzeker. Thomas Buffel zag vanop de bank hoe Racing Genk al vroeg op voorsprong kwam op bezoek bij Celta de Vigo, maar aan de rust keken de Limburgers al tegen een 3-1-achterstand aan. De Ruddervoordenaar mocht op het uur invallen voor Jean-Paul Boëtius en zorgde na vijf minuten al voor de 3-2. Zo mag naast Anderlecht ook Racing blijven dromen van een plaats in de halve finale van de Europa League.