Deaf Red Devils oefenen tegen De Ruiter

Lode Blomme

Vanavond speelt de dove nationale voetbalploeg op het kunstgrasveld van VK Dadizele een oefenwedstrijd tegen de eerste ploeg van De Ruiter.

De Deaf Red Devils plaatsen zich voor het WK in Italië (19 juni tot 2 juli), maar de spelers moeten hun reis- en verblijfskosten zelf betalen. Daardoor dreigen een paar spelers af te haken want het kostenplaatsje loopt in de duizenden euro’s.

Trainer Nico De Weghe, de Roeselaarse coach van de nationale dovenploeg die intussen in Dentergem woont en jeugd- en beloftentrainer is bij de Zonnekloppers, trekt aan de alarmbel. “We krijgen geen steun van de voetbalbond of de overheid en de spelers moeten alles zelf betalen. Daarom gaan we op zoek naar creatieve manieren om wat geld in het laadje te brengen anders zullen er zeker spelers afhaken. Zo spelen we op woensdag 11 mei een oefenwedstrijd tegen De Ruiter en dat op het kunstgrasveld van VK Dadizele.”

“We zijn constant op zoek naar sponsors en verkochten eerder al snoepjes. We speelden ook al tegen de beloften van Winkel Sporten op 21 mei is er een match tegen Coxyde. De wedstrijd tegen De Ruiter op donderdag 12 mei wordt om 20 uur op gang getrapt. Sportief gezien kadert dit in de voorbereiding op het WK. De opbrengst dient om de kosten voor de reis naar en het verblijf in Italië te bekostigen. Iedereen welkom want alle beetjes helpen.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier