De Rassing maakt het verschil tegen Eernegem na de rust

© Bart
Redactie KW

Na de zege van vorige week op Boezinge wilde Racing Waregem een nieuwe driepunter scoren tegen Eernegem. Een haalbare kaart, want Eernegem geraakte in zijn jongste zeven matchen niet verder dan twee gelijke spelen.

Tijdens de eerste helft kwam Eernegem enkele keren dicht bij een voorsprong. Het trok meteen naar voren en in de openingsminuten baande Sennesael zich een weg door de verdediging en ging dan neer. De ref wuifde zijn vraag naar een strafschop echter weg. Op het kwartier kopte Oplinus een voorzet van Berton naast. In het derde kwartier zorgde Eernegem voor enkele hete standjes voor het doel van Deprez. Zo viel een kopbal van Sennesael op de bovenkant van de lat en een kopbal van Delrue werd in corner gewerkt, net als een vrije trap van Hollevoet. Toen een Waregemse aanval kon onderschept worden, lieten Rommelaere en Hollevoet een voorsprong liggen.

Die rekening kreeg Eernegem vlak na de rust gepresenteerd. Steelant trok voor en D’Hondt scoorde. Dat doelpunt stimuleerde en vrij snel viel er een tweede goal. Op een vrije trap van De Blanck van in de middencirkel vloerde Bultynck zijn eigen doelman. Na een solo van Denoulet, waarbij hij ook de keeper omspeelde, redde Dewilde op de lijn. Even later bezorgde de wederoptredende Steelant helemaal zekerhed toen hij voorbereidend werk van Maes en Denoulet verzilverde. Match gespeeld dus. Dekeyzer liet nog een open kans liggen en een kopbal van Delrue vloog over. Racing Waregem mocht dus voor de tweede week op rij juichen en uiteraard wil het volgend weekend op het veld van Sint-Gillis-Waas gaan voor een derde zege.

Doelpunten: 49′ D’Hondt 1-0, 56′ Bultynck 2-0 (owngoal), 64′ Steelant 3-0.

(IVD – foto Bart)