Live De kogel is door de kerk: de provinciale reeksen voor volgend seizoen liggen vast

03/06/16 om 15:33 - Bijgewerkt om 20:27

De voorstellen voor de provinciale reeksindelingen lagen al sinds woensdag op tafel, maar vrijdagavond werd de knoop definitief doorgehakt. Wij volgden de debatten live vanuit het Bourgondisch Kruis in Beveren. Herbeleef het verloop van de stemming en bekijk hier de gloednieuwe provinciale reeksen. '

 • Sam Bracke

  Stemming al bij al vlot verlopen

  Vooraf werd er al veel over gezegd en gesproken, maar uiteindelijk verliep de stemming vlot en zonder al te veel discussie. De meeste ploegen lijken zich te kunnen verzoenen met de voorstellen. Alleen in vierde provinciale was het echt spannend.

  Een overzicht:

  -In tweede provinciale viel voorstel 1 duidelijk het meest in de smaak met 16 tegen 8 stemmen.

  -Ook de ploegen in derde kozen voor het eerste voorstel. Daar was het met 24 tegenover 16 stemmen ook niet bepaald spannend.

  -Een grote opkomst voor de stemming van vierde provinciale. Uiteindelijk kwam daar voorstel 2 uit de bus. Met 25 tegenover 22 stemmen was het wel heel nipt.

 • Sam Bracke

  Zo ziet vierde provinciale er binnenkort uit...

  Uiteindelijk kreeg voorstel 2 de meeste stemmen.

 • Sam Bracke

  Ook T1 van VV Alveringem Jan Dutoo tevreden dat hij weer in de A-reeks aan de slag mag

  VV Alveringem mag net zoals het afgelopen seizoen terug in de A-reeks, met hoofdzakelijk ploegen uit de Westhoek, aan de slag. "Voorstel 2 leek mij de beste optie. Bepaalde van mijn spelers gaven eerder al aan dat ze een nieuwe uitdaging wilden in de B-reeks, maar ik zie het niet meteen zitten om elke zondag door Brugge te rijden. Bovendien zie ik ons eerder een eindronde halen in de A-reeks. Dat moet toch het uiteindelijke doel zijn volgend seizoen."

 • Sam Bracke

  "Heel blij dat we de derby tegen Doomkerke opnieuw zullen spelen"

  Voor GL Ruiselede en FC Doomkerke is deze beslissing een enorme opluchting. Voorzitter Hans De Cock van GL Ruiselede, dat in de B-reeks aan de slag zal gaan, waant zich gelukkig met deze beslissing. "We zijn heel blij dat we ons opnieuw kunnen opmaken voor het streekduel tegen de buren uit Doomkerke. Het was nipt, maar we kunnen alleen maar tevreden zijn met voorstel 2."

 • Sam Bracke

  Voorstel 2 haalt het heel nipt in vierde provinciale

  In vierde provinciale kiest de meerderheid, weliswaar heel nipt voor voorstel 2. De heren hielden het spannend met 22 stemmen voor voorstel 1 en 25 voor optie 2.

  De derby tussen Ruiselede en Doomkerke komt er dus wel. KSV Veurne B, WS Bulskamp en VV Alveringem mogen in hen 'vertrouwde' A-reeks aan de slag, met hoofdzakelijk de ploegen uit de Westhoek. GL Ruiselede, WS Zarren en KVP Gits worden in de 'Brugs' B-reeks ingedeeld. FC Passendale, Sparta Kruiseke en Wervik B moeten vooral in de Kortrijkse regio aan het werk. Zij worden ingedeeld in de C-reeks, die als enige 17 ploegen zal bevatten.

 • Sam Bracke

  Enorme opkomst: maar liefst 47 van de 49 ploegen aanwezig

  Ook voor vierde provinciale is het aantal aanwezige ploegen op zijn minst indrukwekkend te noemen. Enkel Steenbrugge B en Wenduine geven verstek. Maar liefst 47 van de 49 ploegen zijn dus afgevaardigd. De stemming zal er niet vlotter op verlopen...

 • Sam Bracke

  Rest ons enkel nog vierde provinciale... binnen een vijftal minuutjes beginnen we eraan

  Grootste pijnpunt daar is misschien wel de derby tussen Ruiselede en Doomkerke. Bij voorstel 1 zitten deze ploegen immers niet bij elkaar.

  Verder zijn er negen ploegen nog niet zeker van hun plaatsje. Wie mag er in de A-reeks, bij de ploegen van de Westhoek, aan de slag?

  Het is ook uitkijken naar welke ploegen er met 17 in de reeks zullen zitten. Zij zullen vier speeldagen extra aan de bak moeten. Er is dan telkens ook 1 ploeg bye.

 • Sam Bracke

  Zo ziet derde provinciale er komend seizoen uit...

  Voorstel 1 viel duidelijk het meest in de smaak.

 • Sam Bracke

  "De brief van de voorzitter van Sporting Keiem was er niet naast"

  Sporting Keiem stuurt zijn kat naar de stemming en zo benadrukken ze nog eens hoe misnoegd ze zijn. Secretaris Noel Vanacker van KSV Diksmuide, dat sowieso in de A-reeks blijft, kan zich wel vinden in voorstel 1. "Voor ons is dit wel de beste beslissing denk ik. Het is uiteraard jammer dat we de derby met Keiem volgend seizoen moeten missen, maar daar is nu eenmaal niks aan te doen. Vooral de voorzitter van Keiem, Tony Vandercruysse, is heel kwaad over de beslissing om hen sowieso in de B-reeks in te delen. Ik las zijn brief en die was er niet naast. Ik begrijp hem wel, maar ik snap niet waarom hij dan niet heeft onderhandeld om alsnog met iemand te wisselen", aldus de Diksmuidse secretaris.

 • Sam Bracke

  Ook in derde provinciale wordt er voor voorstel 1 gekozen

  Net als daarnet komt voorstel 1 uit de bus. Het verschil is ook nu behoorlijk groot: 26 tegen 14.

  Dat betekent dat SC Zonnebeke, KEVC Beselare, BS Geluveld, K Brielen Sport, SK Elverdinge, TSC Proven, SK Reningelst, Comines-Warneton, US Ploegsteert in de 'westhoekreeks' (A-reeks) terecht komen en daar KRC De Panne, KSV Veurne, KSV Diksmuide, KSVD Handzame, Eendracht Hooglede, KWS Houthulst en SK Westrozebeke vervoegen.

  KFC Lichtervelde, KSKV Zwevezele B, KSV Pittem, KVC Ardooie, Dosko Beveren, KSC Oostrozebeke, VV Emelgem-Kachtem, Dosko Kanegem en KFC Aarsele moeten in de meer 'Kortrijks-getinte' B-reeks aan de slag.

 • Sam Bracke

  Grote opkomst voor de stemming van derde provinciale

  Maar liefst 39 van de 48 ploegen tekenen present voor de stemming van derde provinciale. Het is dus nog wat afwachten voor de stemmen geteld zijn...

  In laatste instantie dient ook KRC De Panne zich nog aan, dus we zijn met 40. Ze komen van ver, dus we nemen het hen niet kwalijk!

 • Sam Bracke

  Ongenoegen over de voorstellen in derde provinciale

  In derde provinciale zorgden de voorstellen al voor heel wat animo. Zo zitten KSV Diksmuide en Sporting Keiem, een stadsderby die vorig seizoen toch op heel wat belangstelling kon rekenen, niet meer bij elkaar. Voorzitter van Sporting Keiem Tony Vandercruysse uitte alvast zijn ongenoegen via een brief naar de bond en zijn collega voorzitters.

 • Sam Bracke

  KSV Moorslede kan wel leven met deze beslissing

  De aanwezigen van KSV Moorslede kunnen, ondanks het missen van twee loepzuivere derby's, best wel leven met voorstel 1. "Het klopt dat we de streekduels met Dadizele en Ledegem moeten missen, maar zo erg vinden we dat nu ook weer niet. Ook nu zitten we in een mooie reeks met veel interessante wedstrijden. Het zal sowieso een grote uitdaging worden om ons te kunnen redden."

 • Sam Bracke

  De meerderheid kiest voor voorstel 1 in tweede provinciale

  Tegen de verwachtingen in kiest de meerderheid, met 16 tegen 8, voor voorstel 1. Geen loepzuivere derby's dus voor KSV Moorslede. KFC Poperinge mag zich dan weer wel opmaken voor de derby tegen SK Nieuwkerke.

  De A-reeks bestaat hoofdzakelijk uit de ploegen regio kust, aangevuld met een deel van de Roeselaarse ploegen en met Moorslede dus.

  De ploegen uit het zuiden van de provincie gaan in de B-reeks aan de slag, aangevuld met het overige deel van de Roeselaarse ploegen en KFC Poperinge.

 • Sam Bracke

  En we zijn vertrokken...

  De zaal is inmiddels lekker volgelopen en we zijn eraan begonnen. Agendapunt één: tweede provinciale. Hier worden geen al te grote problemen of discussies verwacht. Enkel KSV Moorslede en KFC Poperinge staan nog op de wip.

  In voorstel 1 zit Moorslede in de reeks met de 'meer Roeselaarse' ploegen, maar heeft het geen derby's met Ledegem en Dadizele op de kalender. Poperinge heeft dan met SK Nieuwkerke wel een streekduel in het vooruitzicht.

  In voorstel 2 mag promovendus Moorselede zich wel opmaken voor de derby's tegen Ledegem en Dadizele en treft Poperinge met SK Staden zijn dichtste tegenstander.

  Er wordt algemeen verwacht dat voorstel 2 het meest in de smaak zal vallen.

 • Sam Bracke

  We zijn er klaar voor!

  Nu is het nog opvallend rustig in 't Bourgondisch Kruis in Beveren. Benieuwd als dat straks zo zal blijven...

 • Kevin Pouille

  Vierde provinciale: wie speelt in de 'westhoekreeks'?

  Vrijdag wordt gestemd voor de reeksindeling van de provinciale voetbalreeksen. Hier vind je de twee voorstellen voor vierde provinciale.

 • Sam Bracke

  Derde provinciale: geen derby Keiem - Diksmuide meer

  Woensdagmiddag geraakten de voorstellen omtrent de reeksindeling van het provinciale voetbal bekend. Er vallen ons toch wel enkele opvallende zaken op als we de voorstellen voor derde provinciale bekijken.

 • Wouter Vander Stricht

  Tweede provinciale: enkel spannend voor Poperinge & Moorslede

  De tweedeprovincialers mogen vrijdag 3 juni stemmen over welke reeksindeling ze willen. Opvallend is dat enkel KFC Poperinge en KSV Moorslede in voorstel 1 en 2 van plaats wisselen. Voor de andere ploegen is het al zeker of ze in de A- of de B-reeks zullen spelen.

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!