De efficiëntie ontbreekt bij VV Tielt

Bert Van nieuwenhuyse. (Foto Bart) © Bert Van nieuwenhuyse. (Foto Bart)
Redactie KW

VV Tielt speelt een behoorlijk seizoen en staat nu zesde in de stand. Tegen subtopper FC Heist bleef het bij een brilscore. Een gemiste kans, want bij winst had Tielt volledig kunnen aansluiten bij de top.

“De komst van de kustploeg gaf ons de gelegenheid te klimmen in de stand”, aldus de 31-jarige in Tielt wonende spits Bert Van Nieuwenhuyse. “We hebben goed gespeeld al laat de uitslag dat niet zien. In de tweede helft lieten we enkele loepzuivere kansen onbenut. Die efficiëntie ontbreekt ons de laatste weken. Ook het geluk staat niet echt aan onze kant.”

“Het is jammer dat we wonnen, want mits winst konden we een sprong voorwaarts maken. Ik ben nu aan mijn tweede seizoen bij VV Tielt bezig. Daar waar de club in de jaren daarvoor soms tegen de degradatie moest spelen, is dat nu niet het geval. We draaien mee in de bovenste helft van de rangschikking. Ik denk dat we net iets meer kwaliteit hebben. Mits wat meer efficiëntie konden we meedoen voor de absolute top. Onder leiding van trainer Joachim Heytens werken we daaraan op training, maar in de matchen komt het er vooralsnog niet uit.”

“Bijna alle spelers hebben al gepraat met het bestuur en blijven bij de club”

Zondag trekt Tielt naar Bredene. “Het was de ambitie om een rustig seizoen te draaien met enkele uitschieters. Ik denk dat we daarin redelijk geslaagd zijn. Bijna alle spelers hebben al gepraat met het bestuur en blijven bij de club. Ook ikzelf kwam tot een overeenkomst voor volgend seizoen. De kern en de staf blijft nagenoeg ongewijzigd zodat we ook dan een mooi figuur in tweede provinciale kunnen slaan.”

(WD)

Zondag 25 februari om 15 uur: SV Bredene – VV Tielt.