De bekerknoop is doorgehakt: Club Brugge speelt thuis (maar KV Kortrijk ontkent)

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge speelt dan toch zijn eerstvolgende bekermatch tegen KV Kortrijk thuis, op woensdag 3 december om 20.30 uur. Dat meldt Club Brugge op de eigen website, maar in Kortrijk houden ze voet bij stuk.


© BELGA

De kalendercommissie heeft een beslissing genomen omtrent het gekissebis tussen Club Brugge en KV Kortrijk. Beide eersteklassers claimden het thuisvoordeel in de aanstaande bekerronde, waarin ze het tegen elkaar opnemen. Zowel KVK als FCB hadden volgens de loting het thuisvoordeel, maar doordat ook Cercle Brugge doorstoot en thuis mag spelen, konden de buren van Club daar die avond niet terecht. Reden genoeg, zo vonden ze bij Kortrijk, om de regel van het thuisvoordeel dan zo te bekijken dat de match bij hen zou kunnen worden afgewerkt. Nota bene op het veld waar KVK vorig seizoen ook al FCB uit de beker kegelde.

De helpende hand van Cercle Brugge komt Club nu echter erg goed uit. Doordat de Vereniging bereid is om de eigen bekerpartij tegen Coxyde al een dag vroeger te laten spelen, kan de wedstrijd tegen Kortrijk in het eigen Jan Breydel worden afgewerkt op woensdag 3 december, zoals voorzien dus.

Voor heel wat Clubsupporters zou dit een opluchting betekenen, nadat ze ook al mochten vernemen dat hun favoriete friturist zijn comeback maakt, Standard met 3-0 werd geklopt en er ook Europees werd gewonnen.

KV Kortrijk volhardt in de boosheid

Communicatieverantwoordelijke Jelle Brulez verstuurde kort na de middag op zijn beurt een persbericht. Dat klinkt zo: “Via deze officiële mededeling wil KV Kortrijk zich distantiëren van alle andere (foutieve) berichtgeving in verband met de 1/8e finale tussen KV Kortrijk en Club Brugge. We betreuren alle andere berichtgeving, tegenstrijdig met het bondsreglement en de beslissing die ons werd meegedeeld door de Koninklijke Belgische Voetbalbond. KV Kortrijk bevestigt bij deze ook dat de 1/8e finale afgewerkt wordt op woensdag 3 december om 20.30 uur in het Guldensporenstadion, het stadion van KV Kortrijk. KV Kortrijk heeft er alle vertrouwen in dat het bondsreglement en eerder gecommuniceerde beslissingen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond gevolgd zullen worden.”

(FJA)