Davo Gold pakt de titel na thriller tegen Veteranen Adinkerke

Davo Gold is door het dolle heen na het laatste fluitsignaal. Op de foto zien wrederik Waeyaert, Youri Legein, Sven Legein, Nicolas Vanoverschelde, Peter Limpetti, Nicolas Orbie, Thomas Vanbroeck, Bram Keirsebilck, Kevin David, Benny Reunbrouck, Michael De Backer, Chris Legein, Bert Verplancke, Claudio Ruva en Axel Vanoverschelde. (Foto MG)
Redactie KW

De kogel is door de kerk. Na een spannende en boeiende competitie heeft Davo Gold uit Westende zich tot kampioen gekroond. Het heeft echter toch nog tot de laatste speeldag geduurd voor het zover was. En ze kregen het niet helemaal cadeau.

“We hebben er inderdaad voor moeten vechten”, zegt de intussen 34-jarige Chris Legein. “We waren op onze hoede voor Veteranen Adinkerke, een goede buur van Rialto. We namen de match in handen met veel balbezit, maar het voetbal was slordig en zenuwachtig met veel diepe ballen die verloren gingen. Veteranen Adinkerke kwam op voorsprong na een mooi vluchtschot na een afvallende bal op corner. Nog voor de rust scoorde Peter Limpetti de 1-1. De tweede helft domineerden wij, maar veel kansen konden we helaas niet bijeenharken. Thomas Van Broeck zorgde voor de verlossende 1-2 met een enig mooie overhoekse kopbal die hij met veel gevoel in doel liet verdwijnen. De score uitbreiden lukte niet. Veteranen Adinkerke zat door hun beste krachten heen, maar kreeg drie minuten in blessuretijd nog een corner die centimeters door een vrijstaande Adinkerkenaar naast de paal werd gekopt. Het eindsignaal klonk. Davo Gold wordt in jaargang twee voor het eerst kampioen na een spannende competitie en thriller op de laatste speeldag.”

Sociale media

“Het klinkt misschien een cliché zo hoog als een huis, maar als je op het einde van de competitie op kop staat, ben je een verdiende kampioen. De ploeg bracht veelal mooi, verzorgd en aanvallend voetbal met veel doelpunten. Iedereen motiveerde elkaar via de sociale mediakanalen waar we met elkaar mee in contact staan. De wil om kampioen te spelen was groot. Tegen Sportacus, Klokuus en op de slotdag in Adinkerke waren het nipte overwinningen, dus mag je zeker spreken van druk. Enkel tegen Marvan, waar we snel twee doelpunten, speelde iedereen bevrijd.”

“We zijn een elftal van vrienden die elkaar al van heel jong kennen”, vervolgt Chris. “We speelden allemaal minimum drie jaar bij Davo Westende. Dat is de vereiste om bij Davo Gold te mogen spelen. Het elftal is een goeie mix van verdedigers, middenvelders en aanvallers. Er wordt veel gelachen voor en na de match. Maar als we op het veld staan, willen we allemaal winnen. Iedereen houdt van het spelletje en we zijn allemaal competitiebeestjes. Een titel win je uiteraard niet elk jaar. Voor velen was het zelf de eerste keer. Maar er mag er zeker nog eentje bij”, aldus een dolgelukkige Legein.

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier