Davo Gold heeft Beker van de Westkust bijna binnen

Benny Reunbrouck kijkt reikhalzend uit naar de laatste match en hopelijk het titelfeest.
Redactie KW

Omdat Rialto er drie punten bij gekregen heeft, mocht Davo Gold zaterdag nog niet juichen. Dan moet het maar komend weekend op het veld van Veteranen Adinkerke gebeuren. Benny Reunbrouck en Chris Legein staan te popelen om eraan te beginnen.

“De ploeg kijkt uit naar zaterdag”, zegt Chris Legein. “We spelen tegen de voorlaatste, Veteranen Adinkerke, maar het is wel op hun veld. We zijn het gewoon om op ons kunstgras te spelen in Nieuwpoort dus dat is altijd even aanpassen. Iedereen is op zijn hoede voor onderschatting want iedereen wil nu echt die titel. Uiteraard zal er gezonde stress zijn. Die is er nu al en zal naar het einde van de week toenemen. Het zal er in de wedstrijd op aan komen verstandig te spelen, de taken uit te voeren en snel proberen te scoren.”

“Er is niets mooier dan zelf kampioen te spelen. Kampioen spelen voor de zogenoemde groene tafel zou terecht geweest zijn maar is minder mooi. Het reglement besliste er trouwens niet over maar de bestuursleden zelf.”

“Volgens onze info is het geen correcte beslissing, maar als een beslissing genomen wordt, moet je je daar kunnen bij neerleggen. De beslissing is des te meer een reden om het te tonen op het veld wie de verdiende kampioen is of moet worden.”

Benny Reunbrouck heeft er ook zin in. “Dit is ons tweede seizoen in de Beker van de Westkust. We worden allemaal wat ouder en merken dat het niveau in de competitie gestegen is omdat ploegen jonge gasten bij hun kern voegen. Wij spelen met mannen die gestopt zijn met competitievoetbal, maar konden dit jaar telkens rekenen op minstens 13 aanwezige spelers per match.”

“We hebben er een seizoen opzitten waarin we goed voetbal speelden, veel kansen creëerden en ons goed amuseerden. De zin bij alle spelers om op zaterdagnamiddag te komen is groot. Ik kan alleen maar zeggen dat alle Golders van het spelletje houden.”

“Hoe mooi is het niet dat de kampioen pas bekend zal zijn op de laatste speeldag? Dit wil dus zeggen dat er best veel spanning in de competitie zat. Zowel Rialto, Sportacus als wij lieten steekjes vallen. Tegen ploegen die volledig stonden, was het waarschijnlijk voor de top drie steeds bikkelen voor de punten. Zoals ik al aangaf zijn veel ploegen versterkt, wat de competitie spannender heeft gemaakt.” (DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier