Danny Lavens verlengt zijn contract bij Winkel Sport

Danny Lavens speelde eerder bij Winkel Sport, was er al een eerste keer trainer in provinciale en stond de jongste zes seizoenen nu ook aan het hoofd van het fanionteam. (Foto Bart) © VDB
Wouter Vander Stricht

Danny Lavens, de oefenmeester van Winkel Sport, heeft met sponsor Geert Cool een overeenkomst bereikt over volgend seizoen. De Torhoutenaar begint dan aan zijn zevende campagne bij de ambitieuze club uit tweede amateurklasse.

Bij Winkel Sport hebben ze niet de gewoonte vaak van trainer te wisselen. Sinds de opgang van de club uit derde provinciale een kwarteeuw geleden met sponsor Geert Cool werd ingezet, stonden er voornamelijk drie trainers aan het roer. Luc Messelis bracht de club uit derde provinciale naar vierde klasse. Daarna kwam Etienne Vergote aan het roer met wie de poort naar derde klasse telkens net niet werd ope ngebeukt. Fanny Schamp – die Vergote opvolgde – was dan weer de uitzondering op de regel. Voor hem zat het sportief niet mee, zodat de club afscheid van hem nam. Danny Lavens nam over en begint straks aan zijn zevende seizoen.

Met Lavens werd naar derde klasse gepromoveerd, die reeks heet ondertussen de tweede amateurklasse. Winkel staat in de A-reeks derde op twee punten van leider R. Knokke FC en één puntje van Sparta Petegem. Sportief ligt alles nog open, het Winkelse bestuur bekijkt de mogelijkheden om volgend jaar in de eerste amateurklasse te spelen. De tribune met de vereiste 300 zitjes voor ‘eerste amateur’ is ondertussen volledig af en wordt ingewijd op 6 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie.