Damesteam WS Bellegem klaar voor competitie

Redactie KW

Zondag werd het vrouwenteam van WS Bellegem voorgesteld aan het grote publiek tijdens de jaarlijkse fandag.

De Harelbeekse Angelique Vlieghe kwam met het idee op de proppen om een vrouwenploeg op te starten. ”Het Bellegemse bestuur was snel voor mijn idee te vinden, maar dacht niet dat ik veel speelsters zou kunnen ronselen. Fout gedacht, want momenteel zijn we al met 24 vrouwen”, vertelt ze.

Angelique heeft zelf lange tijd nationaal gespeeld bij Desselgem. Door het moederschap wou ze het wat kalmer aan doen. Aangezien ze zelf van Bellegem afkomstig is en haar vriend Loic Verghote bij de eerste ploeg van Bellegem voetbalt, ging ze aankloppen bij het bestuur van WS Bellegem. “Toen zij akkoord waren, kon de zoektocht naar sponsors beginnen. We vonden al snel een overeenkomst met AD Delhaiz.”

Plezier

Dankzij mond-aan-mondreclame telt het spelersaantal nu 24 dames. “We hebben heel wat speelsters die vroeger nationaal gespeeld hebben en het nu wat rustiger aan willen doen in tweede provinciale. Bij ons staat plezier op de eerste plaats en dat trekt de vrouwen blijkbaar enorm aan. Er is zelfs een speelster die telkens van Gent naar Bellegem komt”, zegt Angelique. “We zijn een uiteenlopende groep. Zo hebben we een lerares, een politieagente en zelfs vrouwen die in het leger zitten. Ook de leeftijden variëren enorm. De jongste is net 18 terwijl de oudste 32 is.”

Ook al staat plezier bij de dames van Bellegem centraal, toch nemen ze het heel serieus. Ze trainen twee keer in de week onder leiding van hun trainer Aäron Braeckeveld. “Aaron heeft zelf nog gevoetbald, maar door een knieblessure moest hij het voetballen opgeven. Ook voor hem is het nog wat zoeken om 24 vrouwen in bedwang te houden. Hij mag nog wat strenger worden”, bekent Angelique.

Wie de vrouwen aan het werk wil zien moet zondag afzakken naar het voetbalveld van WS Bellegem om 13 uur. De dames spelen hun wedstrijden net voor die van de mannen. Aan supporters hebben de vrouwen geen gebrek. “We hebben al een aantal wedstrijdjes gespeeld waaronder ook die op de fandag (WS Bellegem won met 5-1 tegen SK Reningelst, red.). telkens konden we toch al op zo’n 80 supporters rekenen. Volgens mij zullen er velen ook wel eens een kijkje komen nemen uit nieuwsgierigheid. Als we blijven presteren, dan zal het supportersaantal wel toenemen”, aldus Angelique.

(AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier