Damesploeg SK Staden versterkt in de breedte

Redactie KW

Net als in de vorige campagnes komen de dames van SK Staden terug uit met drie competitieploegen, verdeeld over alle provinciale reeksen. De club trok zeven nieuwkomers aan, zodat de concurrentie voor de basisplaatsen iets groter zal zijn.

“Vorig seizoen was het soms niet gemakkelijk om aan een deftige selectie te geraken bij bepaalde van onze ploegen”, zegt sportief verantwoordelijke Leen Scheldeman. “Vandaar dat we geprobeerd hebben om alle speelsters zoveel mogelijk bij ons te houden en ondertussen op zoek te gaan naar vers bloed. Er is niet alleen kwantiteit maar ook heel wat kwaliteit bijgekomen. Daardoor zullen zowel onze A, B als C-ploeg er sterker voorstaan dan voorheen.”

Er is niet alleen kwantiteit maar ook heel wat kwaliteit bijgekomen

“Onze ambities? Onze eersteprovincialer, onder leiding van Rik Schreel, moet in staat zijn om terug tot de top te behoren. Een promotie naar het nationale voetbal mag altijd, maar is zeker geen must. Onze tweedeprovincialer, met nieuwkomer Patrick Bouckaert aan het roer, zal wellicht ook slagen in het opzet om in de linkerkolom te eindigen of zelfs meer. Onze C-ploeg ten slotte, waar de anciens aantreden die minder kunnen trainen, zal het wellicht ook niet slecht doen. Nu al een specifiek doel vooropstellen is niet gemakkelijk gezien de vele nieuwkomers.”

Een van de nieuwkomers is de 24-jarige Magali Boi, die overkomt van Ruddervoorde. “Toen Staden op de proppen kwam, heb ik niet getwijfeld. Ze staan bekend als een warme, familiaire club en dat kon ik meteen ervaren. De kern is zo goed als intact gebleven en het is dus een gezonde ambitie om in de competitie terug tot de beste drie ploegen te behoren en in de beker nu wel eens de finale te bereiken.”

Nieuwkomers zijn Eline Devolder (Cerkelladies), Ellen Knockaert (Zulte Waregem), Sharon Van Acker (Club Roeselare), Femke Van Engelandt ( U17 Westrozebeke), Arantxa Meerschaert (nieuw), Magali Boi (Ruddervoorde) en Sharon Delaere (Bulskamp).

(SBR – foto SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier