Dames Zulte Waregem kampioen tweede provinciale

Redactie KW

SV Zulte Waregem en Ladies De Haan gaven elkaar zondagnamiddag partij op het Overleie sportcentrum in Sint-Joris Beernem.

Beide teams hadden evenveel punten en overwinningen na de play-offs in tweede provinciale dames. Een testwedstrijd moest beslissend zijn.

Van een echte wedstrijd was na 10 minuten geen sprake meer. De verdediging van De Haan klungelde en de centrale verdediger moest aan de noodrem trekken. Resultaat penalty en 0-1. Een paar tellen later sloeg een verdediger de bal uit het doelvlak, opnieuw strafschop en 0-2. De Haan moest nog 75 minuten met tien verder na een rode kaart en dat was te veel gevraagd. Voor de rust scoorde Essevee nog eens en ging koffie drinken met een geruststellende 0-3 voorsprong. De tweede helft was volledig voor Waregem, dat nog eenmaal kon scoren. Eindstand 0-4 en het feest kon beginnen.

“We hebben een zeer goed seizoen gedraaid en eigenlijk had deze testwedstrijd vermeden kunnen worden. Het gelijkspel tegen DV Kortrijk was niet ingecalculeerd. Tijdens deze play-offs zijn we veel te zenuwachtig geweest. We moesten het vroeger afgemaakt hebben. Maar dit is natuurlijk ook schitterend.” Aan het woord is een gelukkige coach Philip Pattyn. “Een minpuntje is wel het uitvallen van Julie Garrevoet. Ze werd hard getackeld op de enkel en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Hopelijk valt het nog mee.” (GD – foto GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier