Dames van KVV Coxyde pakken verdiende titel in tweede provinciale

Het rechtstreekse duel tegen titelconcurrent Zwevezele eindigde op 2-2, dat was nipt voldoende voor KVVC.

KVV Coxyde domineerde het hele seizoen en sloot de reguliere competitie in tweede provinciale A af met maar liefst elf punten meer dan Zwevezele. Bij aanvang van de play-offs startten alle ploegen opnieuw zonder punten. KVVC startte uitstekend aan Play-Off 1 met twee opeenvolgende 6-0-zeges. Alles leek in kannen en kruiken voor de Koksijdenaars, maar plots stokte de motor – er volgden twee gelijke spelen. Vorige week knoopte blauw-wit opnieuw aan met de zege tegen Bellegem.

Gelijkspel was voldoende

Voor aanvang van deze titelwedstrijd bedroeg de kloof tussen KVV Coxyde en Zwevezele twee punten, een gelijkspel volstond dus voor Koksijde dat ook nog eens thuis speelde. Toch opende Decock na ruim een halfuur spelen de score namens Zwevezele. Vijf minuten later maakte topschutter Nicky Cauwelier de gelijkmaker, meteen ook de ruststand.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt en het stond al 1-2 voor Zwevezele dankzij Eva Deparck. Zwevezele was opnieuw virtueel kampioen en de zenuwen stonden strak gespannen. Tien minuten voor het eindsignaal kreeg de thuisploeg een strafschop. Louise De Poorter bleef kalm en trapte KVV Coxyde opnieuw langszij. In een zenuwachtige slotfase kreeg Vanessa Evrard nog rood, maar aan de stand veranderde er niets meer. De vreugde was groot bij KVVC dat na een schitterend seizoen de oververdiende kampioen is in tweede provinciale.