Dames SC Zonnebeke mogen titel in tweede provinciale B vieren

© Wim Pattyn

De dames van SC Zonnebeke hebben zondagnamiddag geschiedenis geschreven. In hun vierjarig bestaan speelden ze voor het eerst kampioen. Ze wonnen van hekkensluiter FC Gullegem met duidelijke 11-0-cijfers.

SC Zonnebeke moest winnen om zeker te zijn van de titel en bijhorende promotie. Na vier minuten hing de eerste treffer al tegen de touwen via Mylle. Drie minuten later stond het 2-0. Voor de rust vielen nog drie doelpunten, waaronder een mooi afstandsschot van Van Lerberghe en twee doelpunten van topschutster Cailliau.

Na de pauze hetzelfde eenrichtingsvoetbal. Thuisdoelvrouw Maselis had nauwelijks werk op te knappen. Cailliau maakte nog haar derde van de namiddag en dikt zo haar totaal aan tot 38 doelpunten.

Op het uur stonden de dubbele cijfers op het bord, nadat Maselis mee de aanval opzette. Mylle legde de eindcijfers vast, 11-0. Na het laatste fluitsignaal van ref Rutten ontkurkten de speelsters de champagneflessen en trokken ze speciale kampioenenshirts aan. Samen met een honderdtal supporters vierden ze de titel.

Eerste achtervolger Menen United volgt op vier punten, maar zij spelen nog maar één wedstrijd dit seizoen, waardoor de kloof onoverbrugbaar is. Komende weken volgen er voor de kersverse kampioen nog twee wedstrijden tegen SK Staden C en SC Oostrozebeke. (AP)

SC Zonnebeke: Maselis, Vancoillie (57′ Schrijvers), Baptiste, Pattyn, Fertin, Verbrugghe (68′ Gryson), Cailliau, Demeyere, Mylle, Van Lerberghe (43′ Callens), Decadt.

Doelpunten: 4′ Mylle 1-0, 7′ Verbrugghe 2-0, 19′ Cailliau 3-0, 28′ Van Lerberghe 4-0, 34′ Cailliau 5-0, 46′ Mylle 6-0, 50′ Cailliau 7-0, 53′ Demeyere 8-0, 58′ en 60′ Callens 9-0 en 10-0, 72′ Mylle 11-0.

Uitgebreid verslag en reacties lees je vrijdag in het sportkatern van Het Wekelijks Nieuws West.