Dames FC Heist mogen Beker van West-Vlaanderen de lucht insteken

© Foto HD
Redactie KW

Met Heist en Zulte Waregem C stonden de nummers vier en vijf uit eerste provinciale in de bekerfinale zaterdag tegenover elkaar.

In de klassering was er slechts één puntje verschil en beide wonnen één van de onderlinge duels in de competitie. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een boeiende finale van te maken.

Heist domineerde de eerste helft en het kwam meteen voor. Na een goeie actie van Wille knalde Vanwelden via Lassuyt binnen. Zulte Waregem vond geen tegenzet en op een diepe bal van Bekaert was Wille iedereen te snel af en zij verdubbelde de voorsprong. Doelvrouw Douterloigne ging daarna goed in de voeten van Wille en ze kwam eveneens gevat tussen na een uitbraak van alweer Wille. Tussendoor had Moerman een vrijschop naast gemikt en dat was het enige wapenfeit voor Zulte Waregem tijdens de eerste helft.

Zulte Waregem kwam erg scherp uit de kleedkamer en op een corner van Moerman kopte Mestdagh haar ploeg weer in de match. Bij een rommelige fase voor doel kwam Zulte Waregem dicht bij de gelijkmaker. Het betekende evenwel maar uitstel, want met een knap afstandsschot hing Dierick de bordjes weer gelijk. Douterloigne sloeg daarna een poging van Vanwelden via de lat uit haar doelvlak. Na dat sterke Waregemse vierde kwartier nam de kustploeg het initiatief weer over en op aangeven van Mus bracht Wille Heist opnieuw voor. Mus mikte nog een goede kans over, Vansteelant vlamde op de lat en Degroote zag haar knappe solo afgestopt door Douterloigne. Met uitzondering van het vierde kwartier werd de finale volledig gedomineerd door FC Heist, dat ook verdiend de beker mee nam naar de kust. (IVD)

Doelpunten: 3 ‘Vanwelden 1-0, 25′ R. Wille 2-0, 46′ Mestdagh 1-2, 58′ Dierick 2-2, 62’ Wille 3-2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier