Dames Club Brugge winnen met 2-1 van Den Haag

Club Brugge en ADO Den Haag maakten er een aangenaam kijkstuk van dinsdagavond in het Van Caloenstadion inVarsenare.

Beide ploegen kregen in de eerste 20 minuten wat kansen om de score te openen. Jassina Blom van Brugse zijde testte de doelvrouw, maar ze gaf geen krimp. In de 27ste minuut was er een stevige vrije trap van Sophie Mannaert op de deklat, de rebound werd door Heleen Jaques naast getrapt. Vier minuten later weer Jassina Blom met een unieke mogelijkheid, maar te zwak getrapt om de keeper te verschalken. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren dan weer voor de bezoekers, Club komt goed weg, maar wist de nul te houden tot de rust.

Mooie loopactie

In de 2de helft was er een sterk begin van Club. In de 51ste minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Een hoekschop van Jassina Blom werd door Silke Demeyere in de verste hoek gekopt, 1-0. Na 58 minuten was er een schitterende loopactie van Yana Haesebroek tot aan de achterlijn, de teruglegger werd door Nicky Van den Abbeele binnengetikt : 2-0.

ADO was van slag en Club probeerde eruit te komen op counter. Op een van de counters ging Jassina Blom voorbij de keeper, maar werd ze vervolgens gehaakt. ‘Schwalbe’, oordeelde de scheidsrechter van dienst. In de laatste 10 minuten bleef ADO komen en Brugge onder druk zetten. In de 89ste minuut kwam dan toch de aansluitingstreffer na een voorzet op het hoofd van Sharon Goemaere, die ongelukkig in eigen doel verlengde. 2-1, maar daar bleef het wel bij.