Dames Club Brugge winnen met 1-0 van RSC Anderlecht

Club Brugge coaches Dieter Lauwers en Ingrid De Rycke wijzigden de ploeg op 2 plaatsen in vergelijking met de verloren uitmatch gelopen vrijdag tegen Twente.

Amber De Priester en Kay Cuvelier startten in de basis, Sophie Mannaert en Jassina Blom namen plaats op de bank. 250 toeschouwers daagden op in Varsenare voor een match die Club absoluut wilde winnen.

Het eerste kwartier zien we een gelijkopgaande partij. Silke Demeyere is dicht bij het openingsdoelpunt maar haar lage schuiver gaat in de 11 de minuut voorlangs. Vanaf de twintigste minuut nemen de bezoekers de match in handen. Pauline Crammer is er dichtbij met een hard schot, nipt naast doel. Na 24 minuten de beste kans voor de bezoekers via Benabid, Lynn Senaeve kan de bal uit de verste hoek wegtikken. Bij Club was er te veel afval in het spel waardoor Anderlecht nog wat kansjes kreeg maar Lynn Senaeve gaf geen krimp. Op slag van rust terug een beter moment bij club, Nicky Van den Abbeele zag haar schot voorlangs gaan en ook Amber De Priester haar poging werd gepakt door keeper Diede Lemey.

Op zoek naar openingsgoal

Vlak na rust kreeg Club een vrije trap, Heleen Jaques trapte nipt over de lat. Na 53 minuten komt Club goed weg, Justine Blave zag haar schot op de bovenkant van de lat belanden. Club zat beter in de match dan de eerste helft en dat resulteerde ook in enkele kansen. Heleen Jaques kopte een hoekschop nipt naast en ook Jana Coryn testte de vuisten van de bezoekende goalie. Club ging op zoek naar de openingsgoal en de coaches gooiden Jassina Blom en Yana Haesebroek in de strijd. De bezoekers kregen op counter een unieke kans om Club op achterstand te zetten, maar Pauline Crammer knikte over doel.

In de 88ste minuut een mooie individuele actie van Yana Haesebroek aan de achterlijn die een vrije trap met zich meebrengt. Jassina Blom zet de bal voor naar de tweede paal, de bal wordt teruggelegd tot bij kapitein Heleen Jaques die de bal mooi in de hoek trapt, 1-0! Na 91 minuten klinkt het fluitsignaal, zo pakt Club Brugge Vrouwen een zes op zes tegen de Belgische ploegen Gent en RSCA. Met 6 op 12 staan de Club Vrouwen nu op een zevende plaats in de rangschikking.

(MG)

Opstelling : Lynn Senaeve, Bieke Vandenbussche, Nicky Van den Abbeele(86′ Sophie Mannaert), Tine De Caigny, Heleen Jaques, Silke Demeyere, Amber De Priester(63′ Jassina Blom), Jana Coryn, Jody Vangheluwe, Kay Cuvelier( 73′ Yana Haesebroek), Barbara Lezy

Komende vrijdag staat de volgende speeldag op het programma van de Bene League. Club moet op bezoek bij Heerenveen, meteen de verste verplaatsing van het seizoen. Beide ploegen tellen zes punten en willen met een nieuwe overwinning de top 6 induiken.