Daikin wint Oostends onderonsje in Beker Brugse Sportraad

Staand van links naar rechts de blije gezichten van Klaas Backers, Glenn Rombaut, Mathias Vandierendonck, Levi Rombout, Wesley Van Belle, Jonas Decloedt, Gertjan Bil, Sebastien Tavernier en Nick Peere. Onderaan vieren Kristof Desaever,Marco Demaerel, Dieter Desaever, Giovanni Vanryckeghem, Kris Montoye, Mike Bellaert en Dries Vansevenant.
Redactie KW

De finale van de Beker Brugse Sportraad was een Oostends onderonsje tussen Daikin en De Klokke. Eerstgenoemde won uiteindelijk het bekertornooi van Bedrijfsvoetbal Brugge-Kust met 1-1 en 3-2 na strafschoppen.

Meer dan waarschijnlijk voor het eerst in de annalen van het Brugse Bekertornooi werd de eindstrijd een Oostends onderonsje. Maar beide opponenten hadden geen boodschap aan dit unicum vermits enkel winnen de boodschap was.

‘Thuisploeg’ De Klokke trok meteen alle aanvallende registers open en dat resulteerde al snel in een uitstekende kopbalkans voor Jason Mergaert, die nipt naast knikte. Daikin kreeg weinig ademruimte en kwam goed weg toen Niels Denecker een afschamper van Gertjan Bil niet kon afstraffen en toen Gunnar Decat een stap te laat kwam om de uitdraaiende flankvoorzet van Thomas Robaey te verzilveren.

Midden de eerste helft zat De Klokke ei zo na op rozen maar Jason Milh moest te ver uitwijken en trapte in het zijnet.

Daikin vond eindelijk wat rust aan de bal maar de counterende Wesley Van Belle vond geen aanspeelpunt. Daikin bleek nu duidelijk meer aan zet, Kristof Desaever glipte door de buitenspelval maar Jimmy Cabeke was bij de pinken. Ook Gertjan Bil en Timothy Houthoofd speelden zich nog in de kijker maar hun afstandsschoten misten de goede richting.

Tussenin reageerde De Klokke met een infiltratie van Jason Mergaert, die door doelman Glenn Rombout met een beenveeg werd gekeerd.

Kort na de pauze werd Wesley Van Belle onorthodox tegen de vlakte gewerkt binnen de grote rechthoek. Daikin claimde vergeefs een penalty.

De wedstrijd brak nu helemaal open nadat Gunnar Decat een verre botsende bal, waarop doelman Rombaut zich verkeek, te baat nam om de score te openen voor De Klokke: 1-0.

Luttele minuten later liet Wesley Van Belle de gelijkmaker liggen. Het spel ging verder op en af met wisselende kansen en als de gastafweer even het noorden kwijt was, viseerde Gunnar Decat van dichtbij de staander. De Klokke zag een dubbele bonus aan zijn neus voorbijgaan omdat het vluchtschot van Kellian Vanacker voorlangs verdween.

Wesley Van Belle liet opnieuw na om het evenwicht herstellen want hij kadreerde zijn volley te hoog. Toch was alles weer te herdoen toen een vrije trap van Dieter Desaever via het lichaam van de inlopende Giovanni Van Ryckghem afweek en zo in doel gedeviëerd werd: 1-1.

De tijd begon te dringen als Kris Montoye nog de gelegenheid kreeg om het pleit in het voordeel van Daikin te beslechten maar zijn vizier stond niet precies afgesteld. De strafschoppenloterij was niet meer te vermijden.

Na vijf penalty’s stond het 2-2 en toen trof Kellian Vanacker de kruising. Voor Daikin bleef het in de epiloog nagelbijten tot de strafschop van Jonas Decloedt, nummer zes in de rij, de doorslag gaf. De vreugde achteraf was er niet minder om. (LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier