Cruciale match tussen Lommel en Cercle Brugge wordt geleid door refs met verleden bij... Cercle

19/04/17 om 17:35 - Bijgewerkt om 17:33

Cercle speelt vrijdagavond een cruciale match in de strijd voor behoud in en tegen Lommel. Met een zege zet groen-zwart een stevige stap richting behoud, met een nederlaag wordt het nog bang afwachten tot de laatste speeldag.

Cruciale match tussen Lommel en Cercle Brugge wordt geleid door refs met verleden bij... Cercle

© BELGA

De match tussen Lommel en Cercle wordt trouwens geleid door twee scheidsrechters met een voetbalverleden bij Cercle.

Kevin Van Damme is eerste ref, Ken Vermeiren is de vierde official. En de twee waren ooit jeugdspelers bij de vereniging. Een enorm voordeel, denk je dan als neutrale voetbalfan, maar dat hoeft niet zo te zijn. Cercle heeft overwegend negatieve ervaringen met de twee refs. In oktober was Kevin Van Damme kop van Jut van Cercle toen het erg nipt verloor op de Bosuil van Antwerp. Hij gaf Antwerp onder meer een lichte strafschop, onterecht rood en in het slot was er een vreemde en onterechte corner voor The Great Old, waaruit de winnende treffer viel. Dit seizoen voelde Cercle zich al geflikt door Ken Vermeiren tegen Leuven (rood voor Mathieu Maertens) en Lierse (rood voor Bourdin).

(OVG)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!