Clubtrainer Michel Preud’homme moet topper tegen Anderlecht vanuit de tribune volgen

Club Brugge-trainer Michel Preud’homme heeft zich dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) met succes verdedigd tegen het schorsingsvoorstel van twee speeldagen en boete van 600 euro dat hem was gedaan door het bondsparket: alles werd tot de helft herleid.

Preud’homme werd afgelopen speeldag naar de tribune gestuurd in de wedstrijd tegen Lierse (1-1 gelijkspel), omdat hij kritiek had geuit op de scheidsrechter nadat hij een wissel (Jorgensen voor Vazquez) niet snel genoeg mocht uitvoeren. “Als dat snel genoeg was gebeurd, hadden we de wedstrijd gewonnen. Ik wist niet dat het in België vijf minuten duurt om te wisselen”, foeterde Preud’homme na de wedstrijd.

Scheidsrechter Jonathan Lardot was aanwezig op de zitting en zei dat de nodige controle van de uitrusting van de speler niet gebeurd was, omdat de speler niet naar de vierde ref kwam, wat door Club Brugge betwist wordt. In het scheidsrechtersverslag staat ook te lezen dat Preud’homme in de eerste helft meerdere waarschuwingen kreeg voor overdreven gedrag, en dat hij na de wedstrijd in de spelerstunnel beledigingen zou hebben geroepen richting Lardot.

“Ik heb niet geroepen, enkel een beetje mijn stem verheven”

“Ik ben niet akkoord”, zei Preud’homme. “Ik heb in de spelerstunnel niet geroepen of gescholden, enkel een beetje mijn stem verheven en gezegd ‘als de wissels er zo aan toe gaan, dan snap ik dat het Belgische voetbal er op achteruitgaat’.”

Ook vindt Preud’homme dat hij onheus behandeld wordt. “Er wordt met twee maten en twee gewichten gewerkt. Mijn club wordt gestraft omdat ik een emblematisch figuur ben, ik heb het gevoel dat men mij zoekt. Van den Brom coachte tegen KV Mechelen veel heviger dan ik tegen Lierse. Ik kreeg waarschuwingen in de eerste helft, terwijl ik braaf tussen de lijnen van mijn dug-out bleef!”