Clubicoon Vandenheede stapt op bij KVV Coxyde, T2 Claeys trekt naar KSV Diksmuide

Redactie KW

De coach van KVVC was bezig aan zijn achtste jaargang, hij vertrekt met onmiddellijke ingang – in overleg met het bestuur van de club.

De meest succesvolle KVVC-trainer ooit liet zijn beslissing dinsdag weten aan het bestuur van KVV Coxyde. De financiële problemen, en het niet naleven van het trainerscontract, vormen de aanleiding van het besluit van Vandenheede.

Het hoogtepunt van Hugo Vandenheede in Koksijde was het behalen van de titel in derde klasse A, in 2015. Ook in de Croky Cup (Beker van België) boekte hij enkele spraakmakende resultaten met KVVC. Na zes succesvolle jaren kenden Vandenheede en KVV Coxyde een lastig seizoen in de Proximus League. Toen afgelopen zomer nagenoeg alle kernspelers moesten vertrekken in Koksijde, bleef de coach verweesd achter. Nu trekt hij dan toch ook de deur achter zich dicht bij KVVC.

Ook zijn assistent Frank Claeys, die de afgelopen weken op de bank zat wegens rugproblemen bij Vandenheede, maakte dinsdagavond bekend dat hij vertrekt bij KVV Coxyde. Hij wordt hoofdtrainer bij derdeprovincialer KSV Diksmuide.

(DD)