Club-verdedigers Laurens De Bock en Thomas Meunier in selectie Rode Duivels

© BELGA
Redactie KW

Leander Dendoncker (Anderlecht) zal ondanks een prima periode nog even moeten wachten op een eerste selectie.

Bondscoach Marc Wilmots heeft vrijdag een selectie met 25 namen bekendgemaakt voor de twee volgende EK-kwalificatiewedstrijden.

De Rode Duivels spelen op zaterdag 28 maart in Brussel tegen Cyprus en op dinsdag 31 maart in Israël. Aanvaller Michy Batshuayi (Marseille) is er voor het eerst bij. In vergelijking met de vorige selectie, in november voor de duels tegen IJsland en Wales, vallen Sébastien Pocognoli (West Bromwich Albion) en Anthony Vanden Borre (Anderlecht) af, net als Adnan Januzaj (Manchester United) en de geblesseerde Dennis Praet (Anderlecht).

Club Brugge-verdedigers Laurens De Bock en Thomas Meunier zijn er wel bij, Nicolas Lombaerts is nog steeds een certitude in het elftal. Steven Defour (Anderlecht) keert terug uit blessure, Leander Dendoncker (Anderlecht) zal ondanks een prima periode nog even moeten wachten op een eerste selectie.

België haalde uit zijn eerste drie kwalificatiematchen 5 punten en staat daarmee vierde in groep B. Israël leidt met 9 op 9, voor Wales (8 op 12) en Cyprus (6 op 12). Na België volgen Bosnië-Herzegovina (2 op 12) en Andorra (0 op 12).

(BELGA/FV)