Club Roeselare pakt volgend seizoen uit met 13 (!) nieuwkomers

Redactie KW

De vernieuwde spelerskern werd donderdagavond met de nodige trots voorgesteld.

De voorbije weken kwam tweedeprovincialer Club Roeselare enkele keren in de spotlights en niet altijd was dat in de meest positieve zin. Zo gaven coach Gregory Werbrouck en een aantal kernspelers hun ontslag voor de rest van de campagne. Het bestuur duidde de jeugdtrainers Kris Godderis en David Callebert aan om hen tot het eind van dit seizoen te depanneren met een serieus verjongde kern. Met succes, want vorige zondag klopte men SV Moorslede met 1-3.

Ondertussen werkte de sportieve cel aan een vernieuwde kern voor volgend seizoen. Met enige trots kondigde men donderdagavond tijdens een druk bijgewoonde persconferentie niet minder dan dertien nieuwkomers aan. Daarbij werd vooral geshopt bij de beloften van onder andere KV Oostende, KSV Roeselare en KFC Izegem, aangevuld met ervaren mannen als Yurgu Filiz (ex-Deinze, nu Ursel) en Remi Demeer (WS Lauwe) en blijvers als Arne Helin, Naigell Vanfleteren en Jaimy Verhulst. De bedoeling van het bestuur is om volgend seizoen terug een zorgeloos seizoen te draaien in tweede provinciale, met aan het hoofd Jo Capelle en Kenny Verduyn. Zij leiden nu nog reeksgenoot Varsenare. Het accent zal op het Rodenbachstadion dus meer dan ooit op de jeugd liggen.

Alle nieuwkomers

De nieuwkomers: Amyitis Anne (U19 KV Oostende), Sander De Deygere (jeugdspeler, via WS Lauwe en VC Ardooie, terug Club), Joachim Van Dycke (KE De Haan), Bram Helin (U19 KV Kortrijk, beloften Izegem), Gaultier Bekaert (beloften Izegem), Kevin Descheemaker (beloften Gullegem), Vincent Vervaecke (jeugd KV Kortrijk, Meulebeke), Tom Vanrobaeys (jeugd KSV Roeselare, Wevelgem), Bert Verdonck (Na drie seizoenen Loppem terug bij Club), Yurgu Filiz (Deinze, Tielt, Ursel), Jente De Deygere (FC Passendale), Remi Demeer (Sporting West, WS Lauwe) en Michael Cangé (U19 KSV Roeselare). Met dit laatste duo volgt de schriftelijke overeenkomst eerstdaags.

(SBR – Foto Jos)