Club Roeselare ontslaat trainer Peter Vancraynest na 2 op 9

Redactie KW

Het bestuur van tweedeprovincialer Club Roeselare heeft maandagmiddag de samenwerking met zijn hoofdcoach Peter Vancraynest stopgezet.

Aan de basis liggen de mindere resultaten (2 op 9) van de voorbije weken tegen achtereenvolgens Meulebeke, Bredene en Tielt. Daardoor is het ambitieuze Roeselare weggezakt naar de vierde plaats in de ranking op zeven punten van leider Blankenberge. Het is nu de bedoeling van het bestuur om zijn opvolger tegen het eind van deze week aan te duiden.

In een eerste reactie klinkt de ontslagen trainer niet aangeslagen. “Na het succes van vorig seizoen, met het behalen van de eindronde, wilde het bestuur met ongeveer dezelfde middelen nu los kampioen worden in deze reeks”, schetst hij. “Een moeilijke opgave als je weet dat Blankenberge als uitgesproken favoriet in de reeks zit. Toch heb ik altijd met volle overgave mijn job gedaan, tot zondag laatstleden dus. Ondertussen staat mijn telefoon niet stil van de positieve reacties vanuit de spelersgroep. Vandaar dat ik hoop dat ze met de nieuwe coach er alsnog in slagen om te promoveren.”

(SBR – Foto a-FB)