Club, KVO, Essevee én KW zijn klaar voor de Spaanse zon

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Vier van de vijf West-Vlaamse clubs vertrekken straks richting Spanje voor hun winterstage. Ook ik zoek de warmere oorden op voor Krant van West-Vlaanderen.

Enkel KV Kortrijk blijft – net als vorig jaar – in eigen land om zich voor te bereiden op het tweede en belangrijkste deel van de competitie. Club en Cercle Brugge, KV Oostende en Zulte Waregem trekken richting Spanje om de batterijen op te laden en de eventuele nieuwkomers zich te laten integreren in de groep. Club, KVO en Essevee doen dat bovendien op een boogscheut van elkaar in de buurt van Marbella en net als vorig jaar reis ik die clubs achterna voor een exclusief verslag dat u volgende week leest in Sport West.

Die drie clubs hadden het er vorig seizoen blijkbaar naar hun zin, want alle drie kozen ze voor hetzelfde hotel en dezelfde trainingsaccommodatie. Naar het Brugse kamp in het vakantie- en golfparadijs Sotogrande trek ik voor een interview met Ruud Vormer, die we misschien wel als de beste zomertransfer van Club mogen bestempelen, én ik zal er dinsdag ook de oefenwedstrijd tegen het Albanese Skënderbeu meepikken. Daarnaast zal ik KV Oostende en Zulte Waregem een dag lang volgen en die avonturen in een dagboek gieten, dat u kan lezen in de lokale edities van Sport West. Ook de nieuwkomers zullen daarbij uiteraard ruim aan bod komen. Bij blauw-zwart ziet het er niet naar uit dat er nieuwe gezichten mee zullen reizen naar Spanje, maar bij KVO is dat wel het geval. Knowledge Musona en Antonio Milic zullen er al zeker van de partij zijn en mogelijk komt daar straks ook nog Kévin Vandendriessche bij. Bij Zulte Waregem zijn er voorlopig ook nog geen nieuwkomers, al lijkt de kans wel groot dat Alessandro Cordaro zondag ook mee op het vliegtuig stapt.

De weersvoorspellingen op de gespecialiseerde websites zien er alvast uitstekend uit: gemiddeld achttien graden, weinig wind en nog minder kans op regen. Tijd om het koude België achter mij te laten. Adiós!