Club-iconen Franky Van der Elst, Johnny Nierynck, Luc Millecamps en Dieter Schwabe over play-offs

V.l.n.r. Johnny Nierynck, Franky Van der Elst, Dieter Schwabe en Luc Millecamps. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Wouter Vander Stricht

Allemaal speelden ze minstens tien jaar voor ‘hun club’. Franky Van der Elst bij Club Brugge, Johnny Neirinck het laatste decennium van de vorige eeuw bij KV Oostende, Luc Millecamps schopte het tot 35-voudig Rode Duivel bij SV Waregem en de Duitser Dieter Schwabe kwam naar KV Kortrijk om hier nooit meer te vertrekken.

We gunnen u enkele fragmenten, het hele interview lees je op de sportpagina’s van de elf edities van Krant van West-Vlaanderen op vrijdag 1 april.

Franky Van der Elst : “In al die jaren is er slechts één ploeg in geslaagd om uitzonderlijk 28 op 30 te halen, dat was Standard. Maar normaal ‘win’ je play-off 1 als je 20 of 21 punten op 30 haalt. Dus als je zoals KVO nog zeven punten moet goed maken op Club Brugge, dan mag Club maar 13 punten halen. Dat zal niet gebeuren. Voor mij blijf Club favoriet. Die bekerfinale ? Dat zal wel al verteerd zijn. Vorig jaar wonnen ze wel en dat was toch ook geen garantie voor een spetterende play-off 1… Dus zal het omgekeerde ook niet gelden.”

Johnny Nierynck : “KV Oostende heeft één nadeel : het moet zijn thuiswedstrijden in Roeselare afwerken. Maar ik zie ze wel stunten. Ondertussen hebben ze drie spelers kunnen inpassen en straks kunnen ze meestal vanuit de underdog positie spelen. Met hun snelheid op de tegenaanval kunnen ze veel ploegen pijn doen. Ik zou er niet vreemd van doen mocht KVO nog enkele posities opschuiven in de rangschikking.”

Luc Millecamps : “Het is een godsgeschenk voor SV Zulte Waregem dat ze in play-off 1 uitkomen. Eerlijk, mochten ze play-off 2 betwist hebben, ik zou niet gaan kijken. Nu kunnen ze scherprechter spelen in het titeldebat. Nu en dan thuis eens een stuntje placeren. Maar als ik eerlijk moet zijn, we hebben dit jaar nog niet te veel goede matchen gezien.”

Dieter Schwabe : “KV Kortrijk zou wel eens play-off 2 kunnen winnen. Met Belhocine hebben ze nu een trainer die het huis door en door kent. Als hij de ploeg aan het voetballen krijgt, dan is in Kortrijk veel mogelijk. Met Standard hebben ze in hun poule normaal de moeilijkste tegenstander. Maar door de bekerwinst zijn die al zeker van Europees en zullen ze wellicht niet rouwig om zijn dat ze eerder met vakantie mogen.”