Wesley Moraes zit voor het eerst in de selectie bij Club Brugge

Wesley Moraes scoorde afgelopen maandag in de beloftenwedstrijd. © MVW
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Michel Preud’homme sprak donderdagmiddag de pers toe naar aanleiding van de match van vrijdagavond tegen Westerlo.

De meest opvallende naam in de selectie van Club Brugge is die van Wesley Moraes. De Braziliaanse spits is er voor het eerst bij. Maandagavond liet hij zich al een eerste keer zien bij de beloften. Hij scoorde de 1-0 en dwong ook de penalty af die tot de 2-0 leidde. Hij krijgt nu de voorkeur op Leandro Pereira. “Wesley heeft al goede dingen laten zien”, legt Michel Preud’homme zijn keuze uit. “Door de schorsing van Jelle Vossen is dit ook het juiste moment. Leandro Pereira is nog maar net terug uit blessure en moet terug aan de basis werken. Wesley kan nu al een langere periode aan.”

Vormer aan de kant

Zoals verwacht is Ruud Vormer er net als vorige week in Oostende opnieuw niet bij. “We proberen te vermijden dat zijn probleem een pubalgie wordt en daarom werd er beslist om hem enkele weken aan de kant te houden. José Izquierdo had in de voorbereiding hetzelfde probleem. José heeft ons toen echter niet meteen op de hoogte gebracht dat hij last ondervond, Ruud heeft dat nu wel gedaan.”

Schorsing Vossen

Jelle Vossen is er morgenavond zoals gezegd niet bij. Hij pakte afgelopen zondag in de slotfase zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Zo komt hij volgende week zeker aanmerking voor de trip naar zijn ex-club Racing Genk. “Maar we hadden het zeker niet zo gepland of afgesproken dat Jelle zijn vijfde gele kaart zou pakken”, weerlegt Preud’homme. “Ik had gezien dat sommige jongens uit positie stonden bij een vrije trap voor KV Oostende en riep dat ze moesten opletten en daarop heeft Jelle voor de bal gesprongen. Het is ook zo dat de gele kaarten dit seizoen wegvallen na de reguliere competitie.”

21 op 21 ?

Tegen Westerlo krijgt Club vrijdag een uitgelezen kans om een zevende opeenvolgende competitiezege te boeken. De laatste keer dat dit lukte, was in het kampioenenjaar 2004-2005. Maar daar is de spelersgroep volgens Preud’homme niet mee bezig. “We hebben tot nog toe al onze doelen bereikt en willen gewoon op dat schema verdergaan.” Ook de rotatie kwam vervolgens nog eens aan bod. “In de play-offs zullen we het niet met elf kunnen doen, maar zullen we een ruime basis van zeventien of achttien spelers nodig hebben. Play-off 1 is keihard. De laatste drie matchen heb ik inderdaad aan mijn ploeg vastgehouden, omdat dit voor die wedstrijden de beste keuze was, maar misschien maak ik voor andere matchen wel andere keuzes.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier