Wat een nerveuze bedoening was het in Jan Breydel

© BELGA
Olivier Volckaert

Zondag gaf Club Brugge thuis de competitieleider KV Oostende partij. Zo heeft voetbalredacteur Olivier Volckaert het schouwspel bekeken en gezien.

Een weetje. Vreemd genoeg KV Oostende zette zondag een record neer in het Jan Breydelstadion, met dank aan zijn fans. Nooit eerder maakten zoveel KVO-fans de verplaatsing voor een uitmatch van hun weireldploegsje. Die fans zagen een nerveuze bedoening en twee teams met twee gezichten.

De match begon met een intro van Dimitri Vegas & Like Mike. Lag het aan de muziek of aan het voorspel in de media? De zenuwen waren duidelijk strak gespannen in Jan Breydel. Ging er een speler van Club tegen de grond neer, reageerde het thuispubliek furieus. Een dwingend publiek, heet het dan. En wellicht ging scheidsrechter Gumienny daardoor in de fout. De rode kaart voor Capon was inderdaad ferm overdreven, maar KV Oostende mag zich niet blindstaren op die rode kaart. Het speelde zijn zwakste helft van het seizoen. Een kopbal van Rozehnal, meer bracht Oostende niet die eerste helft. Dat het slechts 1-0 stond, was de verdienste van een sterke Ovono. Oké, het was een lichte maar ook domme penaltyfout van Lukaku. Maar als hij de speler niet aanraakt, fluit de ref nooit.

Wat een nerveuze bedoening was het in Jan Breydel
© BELGA

Club Brugge speelde overigens bevrijd in die eerste helft. Exponent van het sterke Club ? Uiteraard Gedoz. Wat een verademing om zo’n speler op de Belgische velden te zien. In de tweede helft verwachtte ik vervolgens een stormloop van Club tegen de tien van Oostende, maar die bleef vreemd genoeg uit. Hoe sterk Club voor de rust voor de dag kwam, zo slecht was het na de rust. Er werd amper een kans gecreëerd en zelfs toen Club nog met elf stond, groeide Oostende in de match. Club speelde met vuur, maar pakte de broodnodige zege. En het neemt goeie en slechte dingen mee. Eerst het goede : Club kan nu bouwen op die sterke eerste helft. Wellicht begon MPH daar met zijn basisploeg, al zal hij dat nooit luidop zeggen. Tegen Legia Warschau zullen enkele bankzitters het mogen doen, de echte focus ligt op zondag. Dan gaat Club op bezoek bij Anderlecht. De zorgen zijn nu zeker nog niet weg bij blauw-zwart. Het schrijnende spel in de tweede helft toont dat er nog spelers kampen met een gebrek aan vertrouwen. Plus : sterkhouders Gedoz en Vazquez zijn conditioneel verre van honderd procent.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier