Wandelende Club-encyclopedie

18/03/16 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Dries Dawyndt (28) is ultrasupporter van Club Brugge. Zijn ouders waren ook al fervente Club-supporters en namen hem als achtjarige knaap mee naar zijn eerste bekerfinale, tegelijk ook zijn eerste ervaring met Club Brugge.

"Mijn eerste ervaring met Club Brugge was toen mijn ouders, fervente club-supporters, mij als achtjarige meenamen naar mijn eerste bekerfinale", herinnert Dries zich. "Club Brugge won er in 1996 met 2-1 van Cercle Brugge. De herinneringen zijn wel wat vervaagd. Ik weet nog dat het erg regende en volgens mijn ouders was ik enorm ontgoocheld toen Cercle snel op voorsprong klom. Gelukkig zorgde Mario Stanic met twee treffers alsnog voor de zege. Later bleek dit een historische wedstrijd te zijn. Het was de eerste finale in het vernieuwde Koning Boudewijnstadion. Het jaar ervoor, in 1995, won Club overigens ook de beker, tegen Germinal Ekeren ; Toen was ik er nog niet bij."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!