Vossen en Pereira in selectie Club Brugge, Duarte ontbreekt met blessure

Oscar Duarte keerde geblesseerd terug uit Costa Rica. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

De nieuwe spitsen van Club Brugge werden meteen opgenomen in de selectie voor het duel van morgenavond tegen Moeskroen-Péruwelz.

Voor de trip naar Le Canonnier kan Michel Preud’homme vrijdagavond niet rekenen op zijn verdedigers Jean-Charles Castelletto en Oscar Duarte. Beide spelers ontbreken door een blessure. “Oscar is in de tweede interland met Costa Rica diep moeten gaan en keerde terug met een knieprobleem”, legt Michel Preud’homme uit. “Donderdagmiddag onderging hij verdere onderzoeken, maar de ernst van de blessure is nog niet gekend. Ik hoop alvast dat het meevalt.” Door die blessures is Brandon Mechele nu wel de enige overgbleven fitte verdediger in de Brugse selectie. Mogelijk wordt Timmy Simons dus opnieuw een rijtje achteruit geschoven.”

Vlotte integratie

Wie er vrijdagavond wel bij zijn, zijn de nieuwe aanvallers Jelle Vossen en Leandro ‘Banana’ Pereira. “Ze zijn allebei klaar. Jelle heeft de volledige voorbereiding bij Burnley meegemaakt en Leandro was volop in competitie met Palmeiras. De voorbije twee weken hebben we de tijd gehad om hen uit te leggen wat we verwachten van onze spitsen. Hun integratie is alvast vlot verlopen.”

Geen nieuw systeem

Het verleden leert ons dat Vossen het best rendeert in een systeem met twee spitsen, maar Preud’homme is niet van plan om zijn plannen om te gooien. “Ik heb altijd verschillende rollen in gedachten voor mijn spelers. Kijk maar naar Bolingoli, Diaby, Izquierdo, Gedoz… Op welke positie Jelle uitgespeeld zal worden, zal onder andere afhangen van de beschikbaarheid van anderen en van de tegenstander. Ik heb op training in elk geval al gezien dat hij zijn kwaliteiten nog niet kwijt is. Iedereen beschouwt Jelle als een ‘9,5’, maar het kan ook anders. Of Vanaken, Vazquez én Vossen samen kunnen spelen ? Het is onmogelijk om al mijn aanvallende spelers samen op te stellen, maar volgens mij kunnen die drie wel samen spelen, ja.”

Recuperatie

De Brugse coach is niet van plan om vrijdag spelers te laten rusten met het oog op de wedstrijd tegen Napoli van volgende donderdag. “Die luxe heb ik nog niet. Bovendien hebben we ook wel voldoende tijd om te recupereren. Tussen de wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz en die tegen Napoli zitten vijf dagen. De wedstrijd daarna tegen Waasland-Beveren zal een groter probleem vormen. Dan hebben we maar twee dagen om ons voor te bereiden.”

Ideaal moment

Tot slot kwam ook de transfer van Obbi Oulare nog ter sprake. Preud’homme was niet verrast door het late vertrek van de spits. “We kenden zijn wens. Ik las al verschillende keren dat Obbi nu van Preud’homme verlost is, maar ik heb hem nooit strenger aangepakt dan anderen. Na die wedstrijd in Manchester heeft hij inderdaad een uitbrander gekregen, maar daarna heeft hij zijn hart gelucht en hebben we geprobeerd hem te helpen. Wij konden zeker nog door één deur. Dit was voor beide partijen wellicht wel het goede moment voor een vertrek. Ik hoor nu ook dat Watford hem een aangepast programma gegeven heeft.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier