Vossen bezorgt Club Brugge de drie punten met strafschopgoal in slotseconden

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won vrijdagavond met 0-1 op het veld van Sint-Truiden.

Club Brugge opende de laatste speeldag van de heenronde met een wedstrijd op het kunstgras van Stayen. Bij blauw-zwart kwam José Izquierdo opnieuw in de ploeg. Voor de Colombiaan was het zijn eerste basisplaats sinds zijn blessure. Daardoor begon Anthony Limbombe op de bank. Ook Hans Vanaken haalde de basiself niet. Wesley Moraes en Jelle Vossen stonden samen in de spits. Bij Sint-Truiden koos Ivan Leko, die bij de laatste Brugse zege in Sint-Truiden nog op het veld stond in een blauw-zwart shirt, voor invallersdoelman Lucas Pirard. William Dutoit betaalde het gelag voor zijn harde woorden na de nederlaag in Eupen.

Geen rood voor Bezus

Al in de openingsminuut kreeg Vossen een reuzenkans nadat Pirard een voorzet niet kon klemmen, maar de Brugse spits trapte pal op Pulido. Zes minuten later was Poulain dan dicht bij het openingsdoelpunt, maar de Limburgse doelman kon de bal nog net tegen de paal duwen. Blauw-zwart bleef een hele helft lang de wedstrijd domineren, maar grote kansen leverde dat niet meer op. Sint-Truiden mocht vooral scheidsrechter Visser bedanken dat het aan de rust nog met elf spelers op het veld stond. Eerst ontsnapte Bezus aan rood na een natrap op Izquierdo en een kwartier later weigerde Visser de Oekraïner een tweede gele kaart te geven nadat hij op de voet van Denswil was gaan staan.

Vossen bezorgt Club Brugge de drie punten met strafschopgoal in slotseconden
© BELGA

Penalty in het slot

Sint-Truiden zat na de rust beter in de wedstrijd, al bleef het moeite hebben om Butelle echt te bedreigen. Eén keer ging de Fransman wel de mist in toen hij te ver uit zijn doel kwam bij een verre bal van Peeters, maar Koubemba kon niet profiteren. Club had het ook na de pauze moeilijk om kansen te creëren. De ingevallen Limbombe was er in de 86ste minuut wel dicht bij, maar Pirard pareerde zijn schuiver. Wanneer iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel kreeg blauw-zwart diep in blessuretijd toch nog een penalty na een domme duwfout van Djene, die nog maar drie minuten op het veld stond. Vossen nam zijn verantwoordelijkheid en jaagde de bal hoog in doel.

Derde uitzege

Club boekte zo toch nog zijn derde uitoverwinning van dit seizoen en wipt zo over Anderlecht en KV Oostende naar de tweede plaats op drie punten van leider Zulte Waregem, al moeten de concurrenten uiteraard nog in actie komen. Sint-Truiden blijft hangen op de voorlaatste plaats. De Bruggelingen maken zich nu op voor de trip naar Leicester, waar dinsdag de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League afgewerkt wordt. Volgende week vrijdag wordt de terugronde geopend met een thuismatch tegen KV Mechelen.

(KPL)

Vossen bezorgt Club Brugge de drie punten met strafschopgoal in slotseconden
© BELGA

Doelpunt: 95′ Vossen (penalty, 1-0).

Sint-Truiden: Pirard, Bagayoko (90′ Djene), Kotysch, Fernandes, Pulido, Cuevas, Peeters, Valdivia, Gerkens, Bezus (60′ Boli), Koubemba (79′ Tchenkoua).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools, Simons, Claudemir, Vormer, Izquierdo (62′ Limbombe), Wesley (62′ Vanaken), Vossen.

Gele kaarten: 27′ Izquierdo, 29′ Bezus, 46′ Vossen, 53′ Cuevas, 83′ Peeters, 83′ van Rhijn, 89′ Claudemir.

Scheidsrechter: Lawrence Visser.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier