Voorzitter Bart Verhaeghe : “Na tien jaar nog eens Champions League spelen zou mooi zijn”

© BELGA
Redactie KW

“Deze kwalificatie is een echte opluchting”, reageerde voorzitter Bart Verhaeghe nadat Club Brugge zich voor de play-offs van de Champions League plaatste.

“Ons hoofddoel was de poulefase van de Europe League te halen. We hadden dat al beet met de bekerwinst, maar door het behalen van de tweede plaats in de Belgische competitie moesten wij nu deze wegen bewandelen. Ik meen dan ook dat we terecht fier mogen zijn dat we dit verwezenlijkt hebben. Ik ben zeker trots op mijn spelers, op de coaches en vooral op de supporters, die ons weer enorm gesteund hebben. Zij verdienen een ronde verder te gaan in deze Champions League. Ik hoop dat ook dat we een grote naam trekken om eens te zien wat we echt kunnen. We rekenen er niet echt op dat we gaan doorstoten, maar zijn wel al zeker van Europees voetbal.”

Ik sluit niet uit dat wij ons nog gaan versterken

“Ik was er op voorhand wel gerust op. Echt. Ik heb het volste vertrouwen in mijn spelersgroep. Natuurlijk kenden we de pech dat wij bijna een heel elftal in de ziekenboeg hebben. Het is dus niet evident voor onze trainersstaf om goed te kunnen werken, maar daar zijn ze toch weer netjes in geslaagd. Onze jongeren doen het schitterend en worden daarvoor beloond met een plaats in het elftal. Onze ploeg heeft aan maturiteit gewonnen. De dag dat iedereen weer fit is, zullen de plaatsjes voor de startende elf wel heel duur zijn. Financieel doen we ook een goede zaak met het behalen van Europees voetbal. Het sportieve gaat echter voor. We kunnen nu wat extra budget vrij maken. Ik sluit niet uit dat wij ons nog gaan versterken. Wie of wat en waar, gaan we intern bespreken. Alles hangt af hoe snel de geblesseerden terug gaan keren. Na tien jaar nog eens Champions League spelen zou mooi zijn, maar dan moet je hopen op een verrassing. Maar waarom niet?”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier