Voormalig Clubspits Jankauskas wordt bondscoach van Litouwen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Edgaras Jankauskas (40) gaat aan de slag als bondscoach van Litouwen. De ex-spits van Club Brugge volgt Igoris Pankratjevas op en moet zijn land naar het WK 2018 in Rusland loodsen.

“Ik wil de spelers beter maken op alle vlakken, op training, bij hun club en de nationale ploeg”, zegt hij in een reactie op de UEFA-website. “Het is mijn verantwoordelijkheid hun kwaliteiten uit te spelen en hen optimaal te laten presteren.”

Jankauskas debuteert op 29 mei tegen Estland in een duel om de Baltische Cup. Litouwen is in de voorronde van het WK onderverdeeld in een groep met Engeland, Schotland, Slovakije, Slovenië en Malta.

De vorige bondscoach stapte op nadat Litouwen met 10 op 30 pas als vijfde was geëindigd in zijn kwalificatiegroep voor het EK 2016.

Edgaras Jankauskas droeg het shirt van Club Brugge tussen 1997 en 1999. Hij werd met blauwzwart kampioen in ’98. Daarna voetbalde hij nog voor een rist clubs zoals Real Sociedad, Benfica, Porto (waarmee hij in 2003 de UEFA Cup en in 2004 de Champions League won), Nice en Hearts. In 2011 stopte hij met voetballen. Ervaring als coach deed Jankauskas onder meer op bij de Litouwse eersteklasser Trakai en als assistent bij Lokomotiv Moskou en Hearts.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier