Voetbalbond neemt klacht tegen Bart Verhaeghe ernstig en start procedure op

© BELGAIMAGE
Redactie KW

De zaak rond het bezoekje van de Club Brugge-voorzitteraan de kleedkamer van scheidsrechter Christof Dierick tijdens de rust krijgt dan toch een staartje.

Moeskroen-Péruwelz diende klacht in, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) start nu een procedure op.

“Op basis van het scheidsrechtersverslag en op basis van de klacht van R. Mouscron-Péruwelz n.a.v. voormelde wedstrijd tegen de heer Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge KV en lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB, werd de procedure van de Raad van Eer (artikel 1756 van het Bondsreglement) opgestart”, aldus de voetbalbond.

Concreet betekent dit dat zal onderzocht worden of Verhaeghe zijn functie als bondslid misbruikt heeft tegenover de scheidsrechter van die avond, Christof Dierick. Verhaeghe zelf erkende op de website van Club Brugge al dat hij ‘in overtreding was met het bondsreglement’ en verontschuldigde zich. Maar voor Moeskroen-Péruwelz is de kous daarmee niet af. De club legde klacht neer, een klacht die nu dus ernstig genomen wordt.

In de loop van de komende dagen zullen zowel Verhaeghe als de partij samengesteld uit de voetbalbond en Moeskroen-Péruwelz elk een ‘scheidslid’ aanduiden. “De respectieve scheidsleden zullen gezamenlijk een derde scheidslid aanduiden die de functie van voorzitter van de Raad van Eer zal waarnemen. Deze laatste zal tevens bepalen op welke plaats, welke datum en welk uur de betrokken partijen zullen worden opgeroepen”, besluit de bond.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier