Vincent Mannaert niet te spreken over beroep van Bondsparket tegen vrijspraak Preud'homme

21/04/17 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:24

Vincent Mannaert is in de dagbladen bijzonder hard voor het Bondsparket, dat donderdag besliste in beroep te gaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie om Michel Preud'homme geen schorsing op te leggen.

Vincent Mannaert niet te spreken over beroep van Bondsparket tegen vrijspraak Preud'homme

Vincent Mannaert. © BELGA

De feiten speelden zich af op zaterdag 8 april in de thuiswedstrijd tegen Charleroi. Toen Club Brugge een strafschop tegen kreeg voor handsspel van Ricardo van Rhijn, die net daarvoor in de rug geduwd werd, ging Michel Preud'homme wild tekeer langs de zijlijn. De Reviewcommissie liet hem vervolgen, maar de Geschillencommissie sprak de Brugse trainer dinsdag vrij. Het Bondsparket legt zich daar echter niet bij neer en gaat in beroep, waardoor Preud'homme alsnog de match Anderlecht-Club Brugge vanuit de tribune dreigt te moeten volgen. "Dit is wat ons voetbal kapotmaakt", fulmineert CEO Vincent Mannaert vandaag in Het Laatste Nieuws. "Dit gaat enkel over macht, commissies en postjes."

"Als zowel de ref als de vierde scheidsrechter verklaart dat er geen enkel probleem was en er een logische vrijspraak volgt, maar het Bondsparket dan tóch unaniem beslist in beroep te gaan... Dan is dat de schaamte voorbij. Dan zitten we in een systeem waarbij het niet meer over voetbal gaat, maar enkel over macht, commissies en postjes. Net datgene wat ons voetbal kapotmaakt." Vrijdag wordt het beroep behandeld en weet Preud'homme of hij zondag al dan niet op de bank kan zitten in het Constant Vanden Stockstadion.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!