VIDEO Frank Raes giet emmer ijs over Bart Verhaeghe: “In naam van Extra Time en Lorenzo Staelens”

Redactie KW

De Ice Bucket Challenge: je moet je haast onder een steen verstoppen om er aan te ontsnappen. Hoge bomen daarentegen vangen veel emmers, dus ook de voorzitter van Club Brugge was er aan voor de moeite.

Het was de crew van ‘Extra Time’, onder leiding van Frank Raes, die de soms lichtjes ontvlambare Clubpreses had genomineerd voor deze hype, die de ALS Foundation steunt en naambekendheid geeft. Bart Verhaeghe ging vandaag de uitdaging aan – Club Brugge speelt trouwens vanavond nog een kwalificatiematch voor de Europa League in en tegen Grasshoppers Zürich – en liet Frank Raes een emmer ijsblokjes over zijn hoofd uitkappen. “Je mag het zeker zijn, Club zal bij deze helemaal afgekoeld zijn”, verwees hij met een kwinkslag naar eerdere relletjes die hij recent had veroorzaakt. Met het meest recente: de sneer richting Cerclecoach Lorenzo Staelens, die hij had gefeliciteerd ‘met zijn drie punten, en hopelijk komen er niet te veel meer bij.’

Zoals de traditie het wil, mocht Verhaeghe zelf ook iemand nomineren. Dat werd trainer Michel Preud’homme, een man die af en toe inderdaad ook wel wat afkoeling kan gebruiken. Benieuwd hoe hij – en vooral zijn bos krullen – daarop zullen reageren.

(FJA)

ICEBUCKET from Club Brugge on Vimeo.