VIDEO Ex-Bruggelingen kunnen het wél: na Meunier scoort nu ook Vadis Odjidja in Champions League

Redactie KW

De voormalige middenvelder van Club Brugge hielp zo zijn ploeg Legia Warschau aan een 3-3 gelijkspel tegen het grote Real Madrid.

Real Madrid heeft zich woensdag op de vierde speeldag in de Champions League nog niet verzekerd van een plaats in de achtste finales. De Koninklijke bleef op het veld van het Poolse Legia Warschau, met Vadis Odjidja in de basis, steken op 3-3. Legia moest de droomaffiche tegen de titelverdediger in een leeg Wojska Polskiego-stadion afwerken. De UEFA strafte de Poolse landskampioen voor racistische gezangen en supportersgeweld tijdens de groepsmatch tegen Borussia Dortmund.

https://www.youtube.com/watch?v=X8QPEgzxTfg

Gareth Bale liet het niet aan zijn hart komen en pakte in de eerste minuut al uit met een weergaloos doelpunt. De winger van Real Madrid nam een voorzet in een tijd op zijn linker en zag het leer in de rechterbovenhoek verdwijnen: 0-1. Bale, die zijn contract bij de Koninklijke onlangs verlengde tot 2022, legde de 0-2 een halfuur later panklaar voor Karim Benzema. Nog voor de rust milderde Vadis Odjidja tot 1-2. De voormalige middenvelder van Club Brugge en Norwich dribbelde twee Madrileense verdedigers en knalde de aansluitingstreffer onhoudbaar voorbij doelman Navas. Na de pauze tekende Miroslav Radovic (58.) met een puntertje voor de gelijkmaker. Thibault Moulin (ex-Waasland-Beveren) leek Legia tien minuten voor tijd de stuntzege te bezorgen, maar invaller Kovacic redde de Madrileense eer. In de slotfase werd uitblinker Odjidja naar de kant gehaald.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier