VIDEO Clubdoelman Ethan Horvath gruwelijk in de fout tegen Portugal

De fout van Ethan Horvath zorgde ervoor dat de match tussen Portugal en de Verenigde Staten op 1-1 eindigde.

Ethan Horvath had heeft niet de gelukkigste weken uit zijn carrière achter de rug. Na enkele missers bij Club Brugge koos Ivan Leko ervoor om de Amerikaan op de bank te zetten ten voordele van Guillaume Hubert. Toch werd Horvath door de Amerikaanse interim-bondscoach Dave Sarachan opgenomen in de selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd van dinsdagavond in Portugal. Door de afwezigheid van Tim Howard en Brad Guzan kreeg de 22-jarige Horvath zelfs het rugnummer 1 toebedeeld.

Horvath hoopte in Portugal zijn hoofd te kunnen leegmaken, maar keert straks met nog veel meer kopzorgen terug naar Brugge. In de 31ste minuut, bij een 0-1-voorsprong voor de Amerikanen, ging de doelman namelijk vreselijk in de fout bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van Antunes. Horvath miskeek zich echter compleet en liet de bal door de handen en door de benen glippen. Tijdens de rust werd Horvath vervangen door Bill Hamid. Uiteindelijk bleef die 1-1-stand ook op het bord. Na afloop van de wedstrijd was de kritiek op sociale media snoeihard.