VIDEO Club-supporters zorgen voor grootste tifo van België voor match tegen Anderlecht

Met zo'n twintig mensen zijn ze al van zondagochtend in de weer. © MDW
Redactie KW

Sinds ruim een week zijn zo’n veertig Club-supporters in de weer om tegen zondagnamiddag een indrukwekkende tifo uit te vouwen.

Dat zal gebeuren tijdens de match Club Brugge-Anderlecht, die zondag om 18 uur over de titel kan beslissen. Immers, uitgerekend op het veld van de Brugse rivaal kan paars-wit de titelstrijd beslechten. Er kwam heel wat werk aan de tifo te pas, vooral omdat het weer de voorbije dagen nogal wisselvallig was.

https://www.youtube.com/watch?v=ZsNy4A511oU

Het wordt een nooit eerder geziene tifo die zich over nagenoeg het hele Jan Breydelstadion zal uitstrekken. Er komen namelijk voor het eerst meer blaadjes dan dat er zitjes zijn. Wat er precies op komt? Dat blijft nog een absoluut geheim dat zondag even voor zes uur te zien zal zijn… Toen de match op gang gefloten werd, viel er eerst ‘Win, Lose, Tie’ te lezen om daarna te veranderen in ‘Bruges Till We Die’.

Blue Army-voorzitter Geert De Cang leidt alles in goede banen.
Blue Army-voorzitter Geert De Cang leidt alles in goede banen.© MDW

Blue Army-voorzitter Geert De Cang leidt alles zo goed als het kan in goede banen. “We zijn vorige week zondag gestart met het hele karwei. De afgelopen vijf dagen hebben we met zo’n twintig tot veertig fans voortdurend doorgewerkt, vaak tot 21 uur ‘s avonds. Het is trouwens de eerste keer dat we meer blaadjes voorzien dan er zitplaatsen zijn. Het wordt dus voor voorzitter Bart Verhaeghe een sein om het nieuwe stadion dringend met extra plaatsen te voorzien.”

Weersomstandigheden

Isabelle Vanderhoeven is afkomstig van Brussel, maar is al 35 jaar supporter van Club. Zij is ook één van de vele medewerksters die al enkele dagen intens mee met de opbouw bezig zijn. “Door de felle wind van de voorbije dagen hebben we alle blaadjes extra dubbel op de zitjes moeten kleven en ook nog eens voorzien van een plastic hoesje. Toegeven, heel veel werk voor een moment dat hooguit een half minuutje duurt, maar het is de trots achteraf die het zo bijzonder maakt.”

Heel veel werk voor een moment dat hooguit een half minuutje duurt, maar het is de trots achteraf die het zo bijzonder maakt

Ongeveer 60.000 blaadjes zullen straks de tifo mogelijk maken.
Ongeveer 60.000 blaadjes zullen straks de tifo mogelijk maken.© MDW

Leen Deschacht uit Brugge, die het grafisch werk voor haar rekening neemt, rekende uit dat ongeveer 60.000 blaadjes straks de tifo zullen mogelijk maken. “We kunnen het niet veroorloven dat er vandaag nog enkele pamfletjes zouden gaan vliegen. Dat zou ons hele werk tenietdoen. Nu maar hopen dat ook Club nog wint. Dat zou de euforie compleet maken.”

(Mario De Wilde)