VIDEO Callboy gidst ons door het nieuwe oefencentrum van Club Brugge

16/11/16 om 10:21 - Bijgewerkt om 11:22

Acteur Rik Verheye komt uit Knokke-Heist, maar is bovenal Clubsupporter.

VIDEO Callboy gidst ons door het nieuwe oefencentrum van Club Brugge

De acteur die het fenomeen Jay Vleugels 'onsterfelijk' maakte in de tv-serie Callboys geeft een woordje uitleg bij een digitale presentatie van het nieuwe oefencentrum dat er komt in Westkapelle.

De nieuwe infrastructuur, met onder meer speciaal aangelegde loopstroken, fitness & welness en een indoor oefenveld met kunstgras, zal Club Brugge moeten toelaten nog professioneler te werken. Neem alvast mee een kijkje in de indrukwekkende presentatie hieronder:

Naast het bestaand sportcomplex Molenhoek zal Club Brugge vier voetbalvelden aanleggen en een bijhorend trainingscomplex bouwen. Eind januari 2017 wordt de bouwvergunningsaanvraag ingediend. Als alles volgens plan verloopt kan dan gestart worden met de bouw in juli 2017 zodat het complex in gebruik kan worden genomen bij de start van het seizoen 2018-2019.

110 M/V

"Het trainingscentrum in Westkapelle is het sportief centrum voor de A-kern, de beloften, U19 en talentvolle contractspelers", klinkt het bij Blauw-Zwart. "Ook de volledige trainersstaf, de medische omkadering en de sportieve ondersteuning voor deze ploegen zullen dagelijks in het nieuwe complex werken. Daarnaast verhuist ook de communicatiecel naar Westkapelle. In totaal betreft het circa 110 personen die werkzaam zullen zijn in de deelgemeente van Knokke-Heist".

"Het gelijkvloers neemt een oppervlakte in van 5.000 m², inclusief 2.100 m² van een indoor overdekt kunstgrasveld. Op de eerste verdieping komen de burelen van de technische en sportieve staf, het restaurant en het spelershome. Op verdieping twee is er verblijfsaccommodatie, meer specifiek 40 éénpersoonskamers en een slaapzaal voor de beloften met annex spelershome. De verblijfsaccommodatie is bedoeld om de afzonderingen te organiseren in voorbereiding van de matchen van de A-kern en om (mini)stages te organiseren voor zowel A-kern als beloften.

(BELGA/FV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!