VIDEO: 120 hooligans opgepakt na Club – Antwerp

© MM
Redactie KW

Er zijn zondag 120 mensen opgepakt voor supportersgeweld na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp Dat zegt Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge. Er vonden ook vernielingen plaats.

Het geweld brak uit na de competitietopper, in een straat naar het stadion waar een Brugs supporterscafé is. Aanleiding, aldus de burgemeester, waren provocaties door Nederlandse supporters. Er vonden ook vernielingen plaats. “Een auto zou in brand gestoken zijn. Ook private woningen werden beschadigd”, aldus de burgemeester. Intussen zou alles onder controle zijn.

Nederlanders

Na de wedstrijd was het in het stadion al tot een schermutseling gekomen tussen Club-supporters en de ordediensten. De fans probeerden in het bezoekersvak te geraken, waarna het tot duw- en trekwerk kwam. “Twee stewards en een politieman zijn daarbij ten val gekomen. Ze raakten lichtgewond. Alle amokmakers zullen geïdentificeerd worden”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. In totaal waren 400 politiemensen aanwezig rond het stadion.

VIDEO: 120 hooligans opgepakt na Club - Antwerp
© TL

Het waren vooral aanhangers van het Nederlandse ADO Den Haag in het vak van Club Brugge die het vuur aan de lont staken. Met obscene gebaren en gejoel probeerden ze de Antwerp-supporters te provoceren. Enkele ogenblikken later poogden ze in het uitvak te geraken. “De ordediensten zijn daarbij tussenbeide gekomen. Tot een fysieke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is het niet gekomen”, zegt Van Nuffel. “De Antwerp-supporters zelf hebben zich relatief rustig gedragen.”

Valse tickets

Vlak voor de wedstrijd merkte de politie op dat supporters van ADO Den Haag met valse tickets het stadion probeerden binnen te raken. “Zij werden bestuurlijk aangehouden. Onze Nederlandse collega’s zullen op de hoogte gebracht worden”, zegt de korpschef. Tot grote rellen kwam het uiteindelijk niet. In totaal zette de politie 400 manschappen in. “Iedereen heeft prima werk geleverd”, besluit Van Nuffel. De politiemacht was dan ook indrukwekkend. Naast gepantserde wagens was ook luchtsteun voorzien.

https://www.youtube.com/watch?v=dosynD4OZHM
https://www.youtube.com/watch?v=jmJy1JGebfU

(MM/Belga – foto’s MM/TL – video’s TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier