Victor Vazquez is Profvoetballer van het Jaar

Victor Vazquez, samen met zijn zoontje op de arm. © BELGA
Redactie KW

Victor Vazquez is de Profvoetballer van het Jaar. De Spaanse middenvelder van Club Brugge kreeg het meeste stemmen van zijn collega’s.

“Of ik van mezelf vind de beste speler van de Jupiler Pro League te zijn? Ik kan moeilijk over mezelf oordelen. Als een groot gedeelte van de 360 voetballers voor mij koos, zal dat wellicht zo zijn”, reageert hij op de Club-website. “Ik ben in elk geval zelf zeer tevreden over mijn prestaties. Dit was het beste seizoen dat ik als profvoetballer ooit gespeeld heb. De titel Profvoetballer van het Jaar maakt me alleszins apetrots. Het is bij mijn weten de eerste keer dat een Spanjaard in de Belgische competitie met deze hoogste eer aan de haal gaat. Mijn ouders, echtgenote, familie en tientallen vrienden in Barcelona én Brugge gunnen het me van harte.”

MPH met lengtes voorsprong de beste coach van Europa

Vazquez onderstreept het belang van zijn coach Michel Preud’homme. “Ik ben heel fier deze erkenning te krijgen onder de vleugels van Michel Preud’homme. Hij werd begin deze week meer dan terecht uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Onze coach is met lengten voorsprong de beste van België en zelfs van Europa. Voor zo iemand gaat elke speler door het vuur. De eer die ik nu opstrijk, zal mij ertoe aanzetten alles in de weegschaal te werpen om een nog betere voetballer te worden.”

Met ‘Beste Doelman’ Mat Ryan viel Club deze week nog een derde keer in de prijzen. “We wonnen met Michel Preud’homme, Mat Ryan en mezelf drie van de vier prijzen. Beter kan de suprematie van onze kern dit seizoen niet geïllustreerd worden“, aldus Vazquez.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier