Victor Vazquez (Club Brugge) moet rijexamen opnieuw afleggen

© BELGA
Redactie KW

De speler werd voor de tweede keer veroordeeld voor overdreven snelheid.


© BELGA

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Victor Vazquez (27) veroordeeld tot een geldboete van 180 euro voor een snelheidsovertreding. De Spaanse middenvelder van Club Brugge moet zijn rijbewijs bovendien 15 dagen inleveren. Vazquez had verzet aangetekend tegen een veroordeling bij verstek.

Tweede keer

Op 24 augustus 2013 werd Vazquez in Brugge geflitst langs de Koning Albert I-laan, in de buurt van het Jan Breydelstadion. Hij reed 82 kilometer per uur terwijl de toegelaten snelheid 50 per uur is. In februari 2013 werd de profvoetballer al veroordeeld voor een gelijkaardige snelheidsovertreding.

Rijexamen

Victor Vazquez werd in juni bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 300 euro en een rijverbod van 15 dagen. Op verzet werd de geldboete herleid tot een bedrag van 180 euro. Op vraag van zijn raadsman moet de voetballer in plaats van zijn theoretisch rijexamen nu zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

In september werd Vazquez door de Brugse politierechter nog veroordeeld voor het overschrijden van een volle witte lijn. Zijn advocaat Kristof De Saedeleer verzekerde toen dat zijn cliënt zijn lesje geleerd heeft. In 2014 zou Vazquez dan ook nog geen verkeersovertredingen begaan hebben.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier