Veel vraagtekens bij Club Brugge, Limbombe zes weken out

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Michel Preud’homme moet zondag mogelijk enkele belangrijke spelers missen in het duel tegen KV Kortrijk.

Voor het eerst sinds lang heeft Club Brugge eens een week zonder midweekvoetbal achter de rug, maar toch kwam blauw-zwart de week niet ongeschonden door. “Limbombe is out met pubalgie”, vertelt Michel Preud’homme. “We wisten dat die mogelijkheid er was toen hij hier tekende en daarom heb ik hem in verschillende wedstrijden ook aan de kant gehouden om die jongen te beschermen. Door de blessures van Refaelov en Izquierdo heeft hij de voorbije maanden echter meer moeten spelen dan we op voorhand gedacht hadden. Hij staat nu zes weken aan de kant.”

Izquierdo

Naast Limbombe ontbraken vrijdag nog enkele andere spelers op training. “Wesley en Izquierdo ondervonden last, maar hopen morgen opnieuw te kunnen aansluiten. Mechele heeft dan weer last aan de bil. Als hij morgen niet kan trainen, wordt het moeilijk voor zondag. We hebben dus veel vraagtekens, want je hebt natuurlijk ook nog de situatie van Engels en Refaelov. De Bock en Diaby komen voor Nieuwjaar sowieso niet meer in actie.”

Engels

Door de schorsing van Denswil wordt het zondag wel schuiven achterin. Preud’homme ziet twee mogelijkheden. “Engels of Simons. Björn heeft geleerd uit het verleden, want na zijn vorige blessure is hij misschien iets te vlug herbegonnen, terwijl hij er nog niet klaar voor was. Nu is zijn lichaamstaal anders. Op training zet hij stappen vooruit. Zo zie ik hem nu opnieuw vol in duel gaan. Door die schouderblessure moest hij daarbij toch een bepaalde schrik overwinnen.”

KV Kortrijk

Met thuismatchen tegen KV Kortrijk en Moeskroen en tussendoor een trip naar Eupen sluit blauw-zwart het kalenderjaar af. Preud’homme heeft een duidelijk doel voor ogen. “We staan op één punt van de leider. We zullen er alles aan doen om in die resterende drie wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken en als leider de winterstop in te duiken. Dat lijkt me een mooie doelstelling. KV Kortrijk heeft zondag niets te verliezen en kan hier rustig zijn ding komen doen. Wij moeten proberen hen niet in hun spel te laten komen, want op papier is dat een goede ploeg.”

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier